Nedjelja, 5. svibnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Mladi dubrovački filmaši u društvu najboljih

27.04.2015.


Dokumentarac pod nazivom „Nesanica“ Muškog učeničkog doma, animirani film „Anima“ Udruge Luža te igrani film „Again“ UD Paola di Rosa, trojac su koji će braniti dubrovačke boje na ovogodišnjoj reviji i Four river festu u Karlovcu.

 

 

 

 

Na festival putuju Neno Barović, inače laureat prošlogodišnjeg festivala u kategoriji dokumentarnog filma, iznimno talentirani mladić koji je zahvaljujući pobjedi na Karlovcu sa filmom „On“ prošlo ljeto imao priliku biti dijelom jednog od najvećih  filmskih festivala za mlade - u Seoulu. „Nesanica“ je također nastala na multimedijalnoj grupi Muškog učeničkog doma koju neumorno vodi utemeljitelj Ljetne škole filma Šipan, jedan od pokretača Duff-a i voditelj filmskih grupa u Župi dubrovačkoj – Miro Bronzić.

 

 

 

„Again“ također dolazi od prošlogodišnjih pobjednica Revije u kategoriji plesnog filma – ekipe filmske grupe Učeničkog doma Paola di Rosa koju vodi svestrana časna sestra Ružica Dodig , koja također aktivno sudjeluje u radu sa djecom i mladima tijekom cijele godine.

 

 

 

„Anima“ je pomalo neobičan crtić koji smo mogli gledati na prošlogodišnjem Duff-u , a koji su radili već „provjereni“ filmaši – učenici dubrovačke Gimnazije pod vodstvom mentorice prof. Lucijane Pendo.

 

 

 

Mladi dubrovački filmaši na taj su način još jednom postali dio događanja na centralnom mjestu  hrvatskog srednjoškolskog filmskog stvaralaštva , kojeg osim kvalitetnog glavnog programa čini i više nego bogat popratni program na različitim lokacijama .

 

 

 

Na objavljivanju selekcije moglo se čuti kako tehnička perfekcija srednjoškolskih filmova nije više vijest jer su današnji srednjoškolci odrasli s kamerama, ali da je zapanjujuće kako mladi filmaši razmišljaju, elaboriraju i govore  filmskim jezikom.

 

 

 

Od 398 prijavljenih filmova iz cijelog svijeta, selekcijska komisija odabrala je 31 domaći film i 41 strani film, koji ulaze u konkurenciju 20. Filmske revije mladeži, odnosno 8. Four River Film Festivala.

 

Najčitanije (7 dana)

PROMO: Otvoren japanski restoran u Gradu
OPĆINA ŽUPA: Kanalizacija se izlila zbog problema u kolektoru
ŠTO SE DOGAĐA: Izbila čista voda na stijeni na Banjama


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja