Utorak, 21. ožujka 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Zanimljivosti /

Sve što ste znali o dijetama je krivo

13.05.2015.


Tim Spector jedan od vodećih genetičara na King koledžu u Londonu, kaže kako je brojanje kalorija krivi pristup dijeti i nudi potpuno novu teoriju koja bi mogla unijeti revoluciju u naš pristup gubljenju kilograma.

 

 

 

Profesor Spector vjeruje kako bakterije u želucu drže ključ kada je u pitanju gubljenje kilograma. Prema njegovom tumačenju moderna prehrana utječe na njihovo funkcioniranje.

''Mikrobi su najvažniji u našoj probavi. Oni također kontroliraju kalorije koje unosimo te pružaju osnovne enzime i vitamine. Osim toga održavaju zdravlje našeg imunološkog sustava'', kaže profesor Spector.

 

 

 

U knjizi 'Mit o dijeti: Prava znanost o onome što jedemo' Spector piše da je jedini pravi put za mršavljenje pravilan balans između prehrane i vježbanja.

 

 

 

Danas ljudi u usporedbi sa svojim precima imaju manjak želučanih bakterija, a profesor Spector smatra kako je ono što jedemo krivo za to. Naši preci su tjedno znali pojesti i do 150 različitih vrsta hrane. Moderni čovjek u prosjeku unosi oko 20 namirnica ili manje, a većina ih je prerađena, piše Daily Mail, a prenosi N1.

Najčitanije (7 dana)

POLICIJA: Tijelo pronađeno kod Mljeta je identificirano kao nestali Hrvoje Sterniša
Tko je zainteresiran za izgradnju priključka za optičku mrežu u Župi
Županija dodijelila koncesije za plažu u Srebrenom


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja