Subota, 13. srpnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

LJETNE IGRE: „Elementarne čestice“ ipak stižu u srpnju u Kupare

30.05.2015.


Predstava „Elementarne čestice“ francuskog autora  Michela Houellebecqa ipak će se naći na programu ovogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara pa će se ta predstava igrati u Kuparima. Odlučeno je tako na sjednici Festivalskog vijeća u prostorijama Ministarstva kulture, održanoj u srijedu 27. svibnja.  

 

 

 

 

Kako se navodi u priopćenju iz Ministarstva kulture većinom glasova potvrđen je program 66. dubrovačkih ljetnih igara prethodno utvrđen na sjednici od 17. ožujka ove godine. Usuglašeno je da će Ministarstvo kulture i Grad Dubrovnik preuzeti novonastali manjak u financijskom planu uzrokovan povlačenjem Dubrovačko – neretvanske županije kao sufinancijera ovogodišnjeg programa, stoji također u Priopćenju Ministarstva.

 

 

 

 

Podsjetimo, temeljem pismenog zahtjeva Dubrovačko-neretvanske županije za procjenom rizika postavljanja Houellebecqove predstave „Elementarne čestice“ u sklopu 66. Dubrovačkih ljetnih igara, u srpnju 2015. u Kuparima, Sigurnosno obavještajna agencija MUP-a RH je nakon izvršene procjene utvrdilo da bi izvođenje predstave predstavljalo sigurnosni rizik. Taj francuski autor poznat je po animozitetu prema Muslimanima.  Michel Houellebecq je izašao na naslovnici francuskog satiričnog lista Charlie Hebdo upravo kada je u prostorijama tog lista u terorističkom napadu ubijeno 12 članova redakcije.

 

 

 

 

Houellebecqu je tada objavljen roman 'Submission' ('Podčinjavanje') u kojem je zamislio francuskog predsjednika 2022. kao muslimana. Nakon masakra u redakciji Charlie Hebdoa, iz sigurnosnih razloga otkazana je promocije Houellebecqova romana, a sam pisac skrivao se na tajnoj lokaciji pod policijskom zaštitom.

Vezane vijesti

Župan o izvebi Houellebecqa na Igrama: Ne želimo Dubrovnik pretvoriti u nesigurno područje
LJETNE IGRE: SOA smatra da je predstva u Kuparima sigurnosni rizik zbog đihadista

Najčitanije (7 dana)

Otvoren teniski turnir Dubrovnik DUB Bowl
Kakvu je hranu najbolje konzumirati ljeti
Izbornik Tucak objavio imena vaterpolista za Olimpijadu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja