Srijeda, 28. srpnja 2021.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

Spriječeno razbojništvo glavne pošte u Dubrovniku,među sudionicima i policajac

03.06.2015.


U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj danas je održana konferencija za medije na kojoj je prezentirano kriminalističko istraživanje na okolnosti sprječavanja razbojništva u zgradi glavne pošte u Dubrovniku. Na konferenciji  su govorili načelnik PU dubrovačko-neretvanske Tonći Radibratović, voditelj Službe kriminalističke policije Đuro Đurković i voditelj Odjela za droge Hrvoje Neusidl.

 

 

 

Temeljem saznanja Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske o organiziranoj skupini udruženoj radi počinjenja kaznenog djela razbojništva u zgradi glavne pošte u Dubrovniku, a s ciljem pribavljanja znatne protupravne imovinske koristi, u ožujku ove godine započela je operativna akcija „Bonita“ koja je rezultirala uhićenjem četiri hrvatska državljanina.

 

 

 

Naime, osnovano se sumnja da su od ožujka do kraja svibnja ove godine detaljno planirali navedeno kazneno djelo sa podjelom uloga i zaduženja te izradili plan radnji koje je potrebno poduzeti prije, za vrijeme i nakon počinjenja tog kaznenog djela. Pretragom njihovih obiteljskih kuća pronađeni su i oduzeti razni predmeti i to: nacrt i evakuacijski plan zgrade, video snimka unutrašnjosti zgrade, kompletna odora hrvatske policije, značka HVO-a, ručne radio stanice, potkape za maskiranje lica, registarske pločice Crne Gore i Srbije, razni alat, odjeća, obuća, rukavice i dr.

 

 

 

Dvojica osumnjičenih, u dobi od 30 i 24 godine, uhićeni su jučer, 2.lipnja, na području ove Policijske uprave, a druga dvojica,  32-godišnjak i 29-godišnji policijski službenik, uhićeni su u četvrtak, 28.svibnja u Zagrebu, sa 15 gr kokaina koji je bio namijenjen preprodaji u Dubrovniku.

 

 

 

Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta protiv četvorice osumnjičenih podnesena je kaznena prijava zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo „Zločinačko udruženje“ iz čl.328.st.2 KZ-a. 

Najčitanije (7 dana)

Malverzacijama u gospodarskom poslovanju trgovačko društvo oštetio za višemilijunski iznos
Hoće li na jugu Hrvatske uskoro biti osnovan Centar za autizam


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja