Nedjelja, 5. svibnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

Načelnik Nardelli zahvalio bivšoj ravnateljici Anki Šutalo: Župa ima školu koja je kvalitetom na međunarodnoj razini

10.06.2015.


Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli primio je u srijedu u općinskoj vijećnici Anku Šutalo, bivšu ravnateljicu OŠ Župa dubrovačka, prigodom njenog odlaska u mirovinu, te nasljednika u obnašanju dužnosti ravnatelja škole  Antona Jurkića. 

 

 


Anka Šutalo osnovnu školu do četvrtog razreda pohađala je na Brgatu, a više razrede osnovne, pedagošku gimnaziju, kao i pedagošku akademiju u Dubrovniku. Kao apsolvent zaposlila se u osnovnoj školi Gruda 1967.g. i radila u Kuni konavoskoj kao učiteljica razredne nastave,a od 1970.g. radila je u područnoj školi Pridvorje. Predavala je kemiju i biologiju i bila rukovoditelj osmogodišnje škole 15 godina. 01.09.1984. g zaposlila se u OŠ Župa Dubrovačka kao učiteljica biologije i kemije. Omiljena među učenicima i njihovim roditeljima, kao i među svojim kolegama oduvijek je služila kao primjer prosvjetnog djelatnika. Uvijek puna energije i predanosti poslu, radi ne samo na obrazovanju učenika, nego i na njihovom odgoju. 01.09.2003. godine postala je ravnateljica župske škole, pa sve do umirovljenja, odnosno prestanka mandata 31.01.2015. godine.

 

 

 

- Kao ravnateljica, odmah je započela raditi na poboljšanju uvjeta rada u zgradi Kantule, a u to vrijeme su počele i pripreme za izgradnju nove škole, gdje se škola kao krajnji korisnik aktivno uključila u proces i doprinijela da do realizacije izgradnje dođe što brže.
 

 

 

U školi pokreće niz projekata, kao što su tamburaški orkestar, pomladak folkora, ženski odbojkaški klub i druge sportske projekte; međunarodna suradnja sa školom u Le Havre-u, sudjelovanje na međunarodnom dječjem karnevalu u Opatiji, projekt Eko škole i niz drugih projekata. Pod njenim ravnateljstvom OŠ Župa Dubrovačka postaje jedna suvremena, međunarodna Eko škola sa specijaliziranim učionicama i pripadajućim kabinetima, u potpunosti opremljena, otvorena prema lokalnoj zajednici, priopćeno je iz župske općinske uprave.

 

 

 

Načelnik Nardelli zahvalio se gđi. Šutalo na predanom angažmanu kroz dugi niz godina, a posebno od 2003. godine od kada je obnašala dužnost ravnateljice. Čestitao joj je na nizu uspješno realiziranih projekata, uključujući i izgradnju škole i sportske dvorane, te uručio prigodne poklone, zaželivši joj uspješan daljnji rad na mjestu predsjednice Matice umirovljenika. Novom ravnatelju župske škole Antonu Jurkiću  načelnik Nardelli poželio je puno uspjeha u budućem radu.

 

 


Anka Šutalo zahvalila se načelniku na lijepim riječima, te naglasila izrazito dobru suradnju suradnju, svesrdnu podršku  načelnika i općinskih službi u raznim prilikama, te izrazila zadovoljstvo zbog realizacije projekta produženog boravka što je, između ostalog, po kvaliteti župsku školu svrstalo u kategoriju međunarodnih škola.

 

 

 
„Bilo mi je jako lijepo, uživala sam u svom poslu!“, zadovoljno je zaključila gđa. Anka. 
 

Najčitanije (7 dana)

PROMO: Otvoren japanski restoran u Gradu
OPĆINA ŽUPA: Kanalizacija se izlila zbog problema u kolektoru
ŠTO SE DOGAĐA: Izbila čista voda na stijeni na Banjama


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja