Nedjelja, 14. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

U srcu Župe svijetli Vukovar: Zahvalnost braniteljima za slobodu Hrvatske

17.11.2013.


„U srcu Župe svijetli Vukovar“ naziv je izložbe koja je u nedjelju u Muzejskom prostoju Blagajna otvorena u organizaciji Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski Župa dubrovačka i u suradnji sa župskim ogrankom Udruge hrvatskih branitelja – dragovoljaca Domovinskog rata. Izložbu je otvorila predsjednica županijske Zajednice žena HDZ, ujedno i dubrovačko-neretvanska dožupanica Marija Vučković koja je istaknula važnost ovakvih izložbi u očuvanje istine o Domovinskom ratu.

 

Osvrčući se i na aktualne političke primjere Vučković je kazala kako je za HDZ obitelj uvijek osnova društva i to kao zajednica muškarca i žene.

 

Okupljene je pozdravila i predsjednica župske Katarine Zrinski Marina Sambrailo koja se posebo zahvalila Hrvatskom memorijalno – dokumentacijskom centru Domovinskog rata i Muzeju suvremene povijesti Dubrovačkih muzeja.

 

-  Temeljni cilj izložbe je da oživi sjećanja, spriječi zaborav i iznova posvjedoči o ratnim stradanjima, herojstvu i žrtvi hrvatskih branitelja koji su u borbu za slobodu svog naroda ugradili svu svoju ljubav, vjeru i živote. Premda je od početka srbo-crnogorske agresije na RH prošlo 22 godine, još uvijek se suočavamo s brojnim nastojanjima da se zaborave sva stradanja hrvatskog naroda tijekom Domovinskog rata. Tako se uporno prešućuju jasni odgovori na temeljna pitanja, tko je započeo prljavi rat protiv hrvatskog naroda i na koji način ga je vodio. Umjesto toga stalno jačaju „istine“ koje se zalažu za izjednačavanje krivnje i podjelu odgovornosti između žrtve i agresora, kazala je Sambrailo, naglašavajući kako i ova izložba svjedoči o stadanjima gradova prijatelja Dubrovnika i Vukovara, te kako je na jedan način i prilika da se iskaže zahvalnost svim braniteljima iz Domovinskog rata. 

 

Okupljene je u ime župskih branitelja pozdravio Nikola Kurajica, naglasivši kako je žalosno što se branitelji u posljednje vrijeme sve više stigmatiziraju i progone.

K. Š.C.

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja