Petak, 29. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Vlahušić o groblju Dubac: Zadovoljan sam dogovorom Nardellija i Vićana, ali...

27.06.2015.


Dogovor kojeg su oko zemljišta na Dupcu postigli načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli i Salahudin Muslić, pozdravio je i gradonačelnik Andro Vlahušić. On je za portal Dubrovnikpress.hr istaknuo kako će već na jesen svi zainteresirani građani moći početi uplaćivati akontaciju za grobno mjesto na novom groblju, čija bi izgradnja, smatra gradonačelnik, mogla započeti tijekom 2016. godine. Ipak, zbog dogovora koje su postigli Nardelli i Muslić, Vlahušić je izrazio zabrinutost za, kako je kazao „mentalno zdravlje Pera Vićana“, Muslićeva opunomoćenika.

 

 

 

- Gospoda Muslić i Nardelli postigli su izuzetno konstruktivan dogovor zbog čega sam zabrinut za zdravlje Pera Vićana. On je izgleda odlučio postati smrtan pa bi mogao umrijeti prije Metuzalema. Pretpostavljam da je izračunao da bi mogao umrijeti za nekih 50-tak godina. - kazao je Vlahušić, naglasivši kako mu je, kad je u pitanju izgradnja groblja na Dupcu, malo tko vjerovao.

 

 

 

- Već na sjednicu Gradskog vijeća koja je zakazana za utorak ide akt koji se odnosi na groblje Dubac. Svi zainteresirani građani već će na jesen moći izabrati svoja grobna mjesta i za njih početi uplaćivati akontaciju. Groblje Dubac projekt je vrijedan 150 milijuna kuna i njegova bi izgradnja trebala započeti već iduće godine. - rekao je Vlahušić.

 

 

- Još sam prije šest godina osmislio model prema kojem su građani iskazivali svoj interes za kupnju grobnog mjesta na Dupcu i tad mi nitko nije vjerovao, kao što mi nisu vjerovali za zidine, žičaru i Ilijinu glavicu. No, nije važno, nakon šestogodišnjeg razdoblja nevjerovanja i borbe s nevjernim Tomama, dolazi razdoblje kad mi se počinje vjerovati. Za 12 godina svi će postati vjernici. Ja strpljeno čekam da mi povjeruju jer ja sam najuporniji političar što postoji. Tvrdoglav sam, uporan i maštovit. – rekao je Vlahušić.

 

 

 

Inače, Gradsko će vijeće u utorak raspraviti Prijedlog odluke o izmjenama odluke o zaduživanju Grada Dubrovnika. Riječ je o aktu kojim se prolongiraju krajnji rok korištenja kredita od 99 milijuna kuna, ali i rok njegove otplate.

 

 

 

Naime, od kredita teškog 99 milijuna kuna za groblje Dubac potrošeno je tek 17,2 milijuna kuna od planiranih 29,4 milijuna kuna za prvu fazu, a zbog problema s otkupom zemljišta.

 

 

Dubrovnikpress.hr

Najčitanije (7 dana)

PU dubrovačko-neretvanska zapošljava u više odjela, provjerite uvjete
Lonza odgovara na pitanje tko će biti kandidat HDZ-a za župskog načelnika
SDP objavio kandidate, kakvu poruku šalje Dubrovniku


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja