Subota, 20. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Velika nesreća u tajvanskom aquaparku: Gorjelo 500 ljudi

28.06.2015.


U eksploziji u vodenom parku u subotu na Tajvanu ozlijeđeno je više od 500 osoba, od kojih 200 teško, nakon što se zapalila boja u prahu prosuta po gomili, pokazuju najnoviji podaci koje su vlasti objavile u nedjelju.

 

 

Do nesreće je došlo dok se tisuću osoba, većinom srednjoškolci i studenti, okupilo u parku Formosa Fun Coast u New Taipei Cityju u predgrađu glavnog grada Taipeia.

 

 

U dramatičnim tv snimkama mogla se vidjeti gomila koja pleše u oblaku višebojnog praha koji se odjednom pali i pretvara žrtve u ljudske baklje. Odjeveni u kupaće kostime, posjetitelji parka pokušali su pobjeći vatrenoj stihiji koja je gutala prah na njihovim tijelima, ali i koji su žrtve udahnule što je izazvalo teške ozljede pluća.

 

 

 "Eksploziju i požar uzrokovao je bačeni prah. Do toga je moglo doći zbog užarenih rasvjetnih instalacija na sceni", objasnio je glasnogovornik vatrogasaca New Taipeija. Prema riječima pomoćnika direktora za sanitarne poslove grada Leeja Lih-jonga, broj ozlijeđenih više se nego udvostručio i u nedjelju iznosi 509, od kojih 188 teško. Neke su žrtve zadobile opekline na više od 40 posto površine tijela.

 

 

 

 "Uz opekline na koži, žrtve su zadobile i opekline na dišnim putevima zbog velike količine udahnutog praha", objasnio je Lee Lih-jong. "Sljedeća 24 sata bit će kritična za teško ozlijeđene", naglasio je.

Najčitanije (7 dana)

DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj
DIP: U Dubrovniku HDZ-u preko 57 posto, Možemo ne prelazi prag
HDZ premoćno pobjeđuje na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja