Srijeda, 29. studenog 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Lalovac i Vujčić: Situacija u Grčkoj neće utjecati na Hrvatsku

01.07.2015.


Iako su burze, uključujući i Zagrebačku burzu, reagirale na situaciju u Grčkoj, i ministar financija Boris Lalovac i guverner HNB-a Boris Vujčić uvjeravaju da se problemi u Grčkoj neće odraziti na hrvatski bankarski sustav."Situacija u Grčkoj neće se reflektirati na Hrvatsku jer naše banke nisu izložene prema grčkim bankama i tamošnjem gospodarstv"', izjavio je, kako prenosi HRT, ministar financija Boris Lalovac o mogućim posljedicama grčke krize na Hrvatsku.

"Hrvatske obveznice ovise o tome koliko mi ispunjavamo naše uvjete prema Bruxellesu", objasnio je.

"Ono gdje Hrvatska eventualno može profitirati jest da se promet iz grčkih luka preseli u hrvatske luke i da pokažemo da naša infrastruktura može prihvatiti taj teretni promet", smatra.

Da utjecaja na hrvatski bankarski sustav ne bi trebalo biti, kazao je u razgovoru za Novu TV i guverner HNB-a Boris Vujčić.

"Jedini značajniji efekti koji se mogu dogoditi su indirektni efekti od kretanja na deviznom tržištu i tržištu obveznica. Ono što smo danas vidjeli, jest da je tržište na vrlo miran način prihvatilo ono što se dogodilo u Grčkoj, odnosno, zatvaranje banaka i jučerašnju odluku ECB-a o ograničavanju likvidnosti za grčke banke, tako da netko jest deprecirao euro na početku radnog dana, ali nakon toga se vratio", kazao je Vujčić.

Najčitanije (7 dana)

Na Brgatu Trebinjac uhvaćen s gotovo 20 kilograma kokaina, sproveden u zatvor
Božićna radionica: Jesu li čarobne župske kuglice
Libertasove usluge mogu se produžiti u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja