Subota, 15. svibnja 2021.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

FOTO: Evakuirani mještani i gosti Trstenika

21.07.2015.


Zamjenik župana i načelnik Stožera zaštite i spašavanja Dubrovačko-neretvanske županije Davorko Obuljen i pročelnica Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik Ana Kordić, nakon sinoćnje sjednice Stožera zaštite i spašavanja, obilaze  područje Pelješca zahvaćeno požarom. Pripadnici vatrogasnih i policijskih postrojbi u ranim su jutarnjim satima evakuirali stanovništvo vatrom opkoljenog Trstenika.   Prema informacijama načelnika Općine Janjina Vlatka Mratovića smješteni su u zgradi Osnovne škole u Janjini i trenutačno imaju sve što je potrebno. 

Kako je izvijestio županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović u požaru na Korčuli izgorjelo je  više od 500 hektara, a u njegovu gašenju sudjeluje oko 200 vatrogasaca pripadnika svih vatrogasnih postrojbi s područja Dubrovačko-neretvanske županije te Državnih vatrogasnih intervencijiskih postrojbi iz Zadra, Šibenika i Splita. Požar su gasila i tri protupožarna zrakoplova kanadera koji će s gašenjem požara nastaviti i danas. Zbog toga je na predjelu južnog dijela otoka Korčule, od pozicije Vrhovnjak do Zavalatice Lučka kapetanija Dubrovnik nautičarima uputila obavijest o sigurnosti plovidbe koja vrijedi do opoziva. Tijekom noći na Korčuli je izbilo nekoliko manjih požara koji su lokalizirani te požar u Ponikvama na Pelješcu koji još nije pod nadzorom gasitelja. 

Na terenu se i dalje nalaze članovi Stožera zaštite i spašavanja Dubrovačko-neretvanske županije koji će, nakon dolaska ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadrana Perinića i zajedničkog obilaska terena, održati sjednicu Stožera, stoji u jutrošnjem priopćenju Stožera.

 

 

foto:Nikša Lujo

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja