Utorak, 19. listopada 2021.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

VIDEO: Šuica u EP-u: Iako izoliran Dubrovnik danas u centru rasprave u Europskom parlamentu

19.11.2013.

„Željela sam pitati povjerenika i vas kolege znate li da postoji jedan dio Europe koji se fizički ne nalazi u Europi?  Radi se o gradu Dubrovniku iz kojega dolazim, a da bi došla u rodni grad koji se nalazi u EU moram pokazati putovnicu čak dva puta“  istaknula je Šuica u Europskom parlamentu.

 

Danas na plenarnom zasjedanju u Europskom parlamentu u Strasbourgu jedna od točaka dnevnog reda bila je pod nazivom „Instrument za povezivanje Europe“ u kojoj je sudjelovala i zastupnica  Europskog parlamenta Dubravka Šuica osvrnuvši se pri tome na teritorijalni diskontinuitet Hrvatske i prometnu izoliranost Dubrovnika.

 

„Želim da se EU upozna da postoji jedan dio koji je potpuno odvojen, a mi se zalažemo za koheziju i govorimo o i jednakost sjevera i juga, ali  istovremeno moramo znati se ovaj grad nalazi na Jadransko-jonskom koridoru i zato i na ovaj način podižem glas i pokušavam osvijestiti i Komisiju i sve vas kolege da moramo Europu i fizički povezati, a ovdje mislim na Dubrovnik i Hrvatsku,“  naglasila je Šuica.

 

U programu Europske unije trenutno postoje dva izvješća koja se odnose na ovo pitanje, a to su Instrument za povezivanje Europe i Transeuropska prometna mreža, a na žalost pitanje Pelješkog mosta, odnosno povezivanje Dubrovnika s ostatkom Europe nije prioritetna točka spomenutih izvješća, na čiju je problematiku  upozorila Dubravka Šuica zastupnike Europskog parlamentu.

Najčitanije (7 dana)

Koji su uvjeti za iznajmljivanje kućica za Dubrovački zimski festival
Gradonačelnik Franković obišao radove obnove i uređenja škole u povijesnoj jezgri
Nove tehnike u pripremi tradicionalnih jela u Konavlima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja