Nedjelja, 10. prosinca 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

VIDEO: Šuica u EP-u: Iako izoliran Dubrovnik danas u centru rasprave u Europskom parlamentu

19.11.2013.

„Željela sam pitati povjerenika i vas kolege znate li da postoji jedan dio Europe koji se fizički ne nalazi u Europi?  Radi se o gradu Dubrovniku iz kojega dolazim, a da bi došla u rodni grad koji se nalazi u EU moram pokazati putovnicu čak dva puta“  istaknula je Šuica u Europskom parlamentu.

 

Danas na plenarnom zasjedanju u Europskom parlamentu u Strasbourgu jedna od točaka dnevnog reda bila je pod nazivom „Instrument za povezivanje Europe“ u kojoj je sudjelovala i zastupnica  Europskog parlamenta Dubravka Šuica osvrnuvši se pri tome na teritorijalni diskontinuitet Hrvatske i prometnu izoliranost Dubrovnika.

 

„Želim da se EU upozna da postoji jedan dio koji je potpuno odvojen, a mi se zalažemo za koheziju i govorimo o i jednakost sjevera i juga, ali  istovremeno moramo znati se ovaj grad nalazi na Jadransko-jonskom koridoru i zato i na ovaj način podižem glas i pokušavam osvijestiti i Komisiju i sve vas kolege da moramo Europu i fizički povezati, a ovdje mislim na Dubrovnik i Hrvatsku,“  naglasila je Šuica.

 

U programu Europske unije trenutno postoje dva izvješća koja se odnose na ovo pitanje, a to su Instrument za povezivanje Europe i Transeuropska prometna mreža, a na žalost pitanje Pelješkog mosta, odnosno povezivanje Dubrovnika s ostatkom Europe nije prioritetna točka spomenutih izvješća, na čiju je problematiku  upozorila Dubravka Šuica zastupnike Europskog parlamentu.

Najčitanije (7 dana)

KUPARI: Telefonska pala popriječila ulicu, nitko je ne mrda
Promocija filma „Na pragu Grada – Župa dubrovačka u Domovinskom ratu“
Novo igralište kraj škole na Mljekari


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja