Nedjelja, 10. prosinca 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Sport /    Sve vijesti iz rubrike Sport

Gradonačelnik s Goranom Ivaniševićem i voditeljima TK "Ragusa"

12.08.2015.


Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić susreo se u srijedu s voditeljima i trenerima tenis kluba „Ragusa“ i njihovim gostom, slavnim tenisačem Goranom Ivaniševićem, osvajačem Wimbledona i današnjim trenerom Marina Čilića.


 

 

Osnovna tema razgovora u Tenis centru Dubrovnik bila je razvoj ovog sporta na gradskom području i unapređenje uvjeta za trening, prvenstveno mladih uzrasta, a voditelji TK „Ragusa“  Pasko i Pero Barović gradonačelniku su iznijeli detaljno pripremljen program takvog jednog projekta. 

 

 

Gradonačelnik se ovom prilikom osvrnuo na planove Grada Dubrovnika za ulaganjima u sportsku infrastrukturu. Natkrivanjem po dva teniska terena u Gospinom polju i Uvali Lapad osigurali bi se uvjeti za cjelogodišnji rad. U Tenis centru Dubrovnik u planu je i gradnja novog, ukupno petog, terena, dok bi se dva terena pretvorila u betonske. Na taj način u Gospinom polju mogli bi se pripremati i vrhunski tenisači za svjetska natjecanja prema posebnim uvjetima. 

 

 

Gradonačelnik je također napomenuo da su proračunom za 2015. godinu predviđena sredstva u iznosu od 600.000 kuna za sufinanciranje prijevoza sportskih klubova na natjecanja u Hrvatskoj i inozemstvu. Prema projekcijama za iduće dvije godine proračunska sredstva za ovu namjenu povećat će se na 1.200.000 kuna godišnje.

 

 

Goran Ivanišević i ove godine u Dubrovniku boravi u sklopu održavanja godišnjeg Ljetnog tenis kampa Dubrovnik i to u ulozi gostujućeg trenera. Ivanišević smatra da Dubrovnik, uz spomenuta ulaganja, ima uvjete za postati rasadnik teniskih zvijezda, dokaz čega su i recentni uspjesi Ane Konjuh, te podržava napore tenis klubova i Grada po ovom pitanju.

 

 

Gradonačelnik Vlahušić predložio je održavanje novog radnog sastanka s predstavnicima tenis klubova „Ragusa“ i „Dubrovnik“, ali i ostalim čimbenicima na polju sporta, od Javne ustanove Sportski objekti, preko Dubrovačkog saveza sportova pa do nadležnog gradskog upravnog odjela.

 

Najčitanije (7 dana)

KUPARI: Telefonska pala popriječila ulicu, nitko je ne mrda
Promocija filma „Na pragu Grada – Župa dubrovačka u Domovinskom ratu“
Novo igralište kraj škole na Mljekari


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja