Nedjelja, 5. svibnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

Župske kokoši, konji i prasci mogu i ispod magistrale

16.08.2015.


Odlukom župskim vijećnica kokoši, prasci i kunići se, sad i službeno, mogu držati i na području ispod magistrale. Nova odluka glasi:

 

 

- U naseljima Kupari, Srebreno, Mlini, Soline i Plat dozvoljeno je držanje kopitara, papkara i kunića na udaljenosti sto metara od najbližem stambenog ili poslovnog objekta. U ostalim naseljima dozvoljeno je držanje kopitara, papkara i kunića na udaljenosti 25 metara od najbližeg stambenog ili poslovnog objekta, iznimno i na manjim udaljenostima, ukoliko to ne smeta susjedima.

 

 

 

U naseljima Kupari, Srebreno, Mlini, Soline i Plat dozvoljeno je držanje peradi (do 30 komada) na odaljenosti 30 metara od najbližeg stambenog ili poslovnog objekta, iznimno i na manjim udaljenostima, ukoliko to ne smeta susjedima.

 

 

 

 

Odluku o držanju domaćih životinja na području Općine Župa dubrovačka prema kojoj se životinje drže samo s gornje strane magistrale vijećnici su promijenili nakon žalbe jednog mještanina Solina da su mu narušena njegova ustavna prava.

 

 

 

Naime, kako je na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Župe dubrovačke objasnio Josip Perić, voditelj odsjeka za opće i pravne poslove, jedan mještanin Solina ukazao je na nelogičnosti dosadašnje Odluke. On je ima kokoši, kao i njegov susjed, koji se u međuvremenu počeo baviti turizmom, pa su mu zasmetale susjedove kokoši. Odlučio se pozvati na općinsku odluku i zatražiti da njegov susjed više ne drži kokoši, a što je ovog razljutilo i obratio se općinskoj upravi predlažući da na cijelom području Općine bude isti princip držanja domaćih životinja.

Najčitanije (7 dana)

PROMO: Otvoren japanski restoran u Gradu
OPĆINA ŽUPA: Kanalizacija se izlila zbog problema u kolektoru
ŠTO SE DOGAĐA: Izbila čista voda na stijeni na Banjama


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja