Subota, 20. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

“Mladi u očuvanju nematerijalne kulturne baštine”

07.10.2013.


Predsjednik Republike Ivo Josipović sudjelovao su na otvaranju jubilarne desete UNESCO-ve Konvencije o nematerijalnoj kulturnoj baštini koja se pod nazivom “Mladi u očuvanju nematerijalne kulturne baštine”od 3.-6. listopada održava u Dubrovniku.

-Nacionalno kulturno blago moramo prepoznavati i čuvati. To je blago cijeloga čovječanstva. Taj je zadatak prvenstveno na mladima. Siguran sam da će ova obljetnica i manifestacija njenim povodom pridonijeti prepoznavanju i čuvanju kulturnog blaga: nepokretnog i nematerijalnog- kazao je tom prigodom dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i zahvalio Folklornom ansamblu „Linđo“ za doprinos organizaciji ovoga obilježavanja  „jer Linđo doista predstavlja utjelovljenje ideje koja se nalazi u temi i cilju ovogodišnje manifestacije“.

Na konferenciji su bili i akademik Luko Paljetak, dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, gradonačelnik Gangneunga Myeong-hee Choi, izaslanica Ministarstva kulture Ruth Carek te izaslanica UNESCO-a Helena Drobna.

 

Najčitanije (7 dana)

DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj
DIP: U Dubrovniku HDZ-u preko 57 posto, Možemo ne prelazi prag
HDZ premoćno pobjeđuje na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja