Srijeda, 29. svibnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Sport /    Sve vijesti iz rubrike Sport

Jug CO ponovno povukao bespovratna sredstva iz EU fondova, VK Gusar partner

09.09.2015.


'Izuzetno smo ponosni što se ovaj projekt produžio na još osamnaest mjeseci i što se u odnosu na prethodni ugovor iznos gotovo udvostručio. Istaknuo bih još kako smo jedini hrvatski sportski klub koji je uspješno aplicirao na bespovratna sredstva iz fondova Europske unije', rekao je direktor VK Jug CO Ognjen Kržić nakon što je u Herceg Novom u utorak, 08. rujna 2015. godine, nazočio prvom partnerskom sastanku projekta 'OH2O POLO sport za djecu i mlade: Jačanje razvoja i suradnje u prekograničnoj suradnji' koji je dio IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Crna Gora. Glavni cilj ovog projekta je uspostaviti redovnu suradnju između partnera, institucija i mladih iz Herceg Novog, Kotora, Budve, Dubrovnika, Cavtata, Župe dubrovačke i Korčule s ciljem osnaživanja sportskih veza, podrške društvenom i profesionalnom razvoju djece i mladih kroz sport. Sastanku su, osim Kržića, nazočili i Stefani Stražičić, voditeljica projekta te predstavnici Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e, direktorica Andrea Novaković i stručna suradnica Jelena Brbora.

 

 

 

'Ovaj projekt je idealan način za ponovno uspostavljanje dobrosusjedskih odnosa, a osobito je koristan među djecom i mladima za njihovo međusobno upoznavanje i druženje', smatra Andrea Novaković, direktorica DURA-e, važnog Jugovog partnera u realizaciji ovog projekta.

 

 

 

Ukupna vrijednost projekta za razdoblje od sljedećih osamnaest mjeseci iznosi 305.217,87 eura što je znatno povećanje usporedimo li ga s prethodnim projektom pod nazivom ’Olimpijske nade’ iz 2013/14. koji je iznosio 143.547,50 eura. Jugu će iz ukupne svote pripasti 164.000,00 eura, a ta sredstva iskoristit će se kako bi se proširila baza i pomoglo vaterpolskim klubovima u Dubrovačko – neretvanskoj županiji. Jug CO je, kao partner u projektu (ostali partneri su DURA, PVK Jadran HN,VK Primorac te VA Cattaro), uključio i ostale vaterpolske klubove iz bliže okolice i to VK Cavtat iz Cavtata, VK Gusar iz Župe dubrovačke, VK Bellevue iz Dubrovnika i KPK iz Korčule. U program je, osim pet hrvatskih klubova, uključeno i pet klubova iz Crne Gore: VK Jadran, VK Bijela, VK Primorac, AV Cattaro i VK Budva.

 

 

 

Tijekom provođenja projekta, u razdoblju od 1. rujna 2015. do 1. lipnja 2017., osim natjecanja mlađih dobnih kategorija, objedinjenih pod nazivom OH2O POLO (dosadašnje Olimpijske nade), koje se s uspjehom održava već nekoliko godina, organizirat će se i petodnevni kampovi (po dva u Hrvatskoj i Crnoj Gori), a prvi je u planu od 23. do 27.rujna ove godine u Herceg Novom. Također, u sklopu kampova, predviđaju se seminari za trenere, menadžere i direktore klubova, poludnevne radionice na temu EU i prekogranične suradnje i predavanja o zdravlju i sportu. Osim toga, organizirat će se sedam sastanaka s lokalnim službenicima općina i gradova: Herceg Novi, Kotor, Budva, Konavle, Dubrovnik, Župa dubrovačka i Korčula o izradi i provođenju politika za sport i mlade. Također, Dubrovnik će biti domaćin dvodnevne Regionalne prekogranične konferencije ‘’Mladi i sport u lokalnim zajednicama’’.

 

 

 

Naglasimo još kako je za sve klubove sudionike ovog projekta predviđena i nabavka opreme, točnije lopti, kapica i kupaćih kostima.

Najčitanije (7 dana)

Petar Srijemsi, dobitnik Nagrade Župe dubrovačke zahvalio svima
ZA DAN OPĆINE: Grašo u Kuparima, Stipanićev u Srebrenom...
Ministar Bačić rekao kako je Župa primjer u cijeloj Hrvatskoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja