Srijeda, 29. svibnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Šuica u EP-u: Pozdravite hrvatske veterane Domovinskog rata

20.11.2013.

"Molila bih vas da u tjednu kada Hrvatska komemorira Vukovar svi zajedno pozdravimo 29 veterana Domovinskog rata iz Hrvatske  koji su došli u posjet Europskom parlamentu“, naglasila je Dubravka Šuica u Europskom parlamentu.

 

Kako je i prethodno najavljeno predstavnici Hvidre predvođeni saborskim zastupnikom Josipom Đakićem stigli u posjet Europskom parlamentu u Strasbourgu na poziv zastupnice Dubravke Šuice. Članovi Hvidre su pratili plenarnu sjednicu s galerije Europskog parlamenta kada ih je zastupnica Šuica pozdravila na hrvatskom jeziku te uputila poziv ostalim kolegama europarlamentarcima da ih pozdrave i na taj način odaju počast Vukovaru i svim žrtvama Domovinskog rata.

 

"Neki od vas već znaju da sam imao čast posjetiti Vukovar i osobno suosjećam sa stradanjima koja su se tamo dogodila te mi je iznimno zadovoljstvo što su danas ovako važni gosti ovdje s nama," uzvratio toplim riječima potpredsjednik Europskog parlamenta Miguel Angel Martinez.

 

Osim što su se pobliže upoznali s radom Parlamenta i pojedinih zastupnika, hrvatski branitelji su nazočili dodjeli nagrade Saharov koja je ove godine otišla u ruke 16-godišnje Pakistanke koja se zalaže za pravo djece na obrazovanje. Program je nastavljen obilaskom Parlamenta,  popodnevnim posjetom Katedrali u Strasbourgu i Petit Franceu, druženjem i razmjenom prigodnih poklona.

„Drago mi je što mogu ovih hrabrim ljudima i na ovaj način iskazati zahvalnost za sve što su napravili za Hrvatsku.  Danas kad su ovdje, vide da njihova žrtva i trud nisu bili uzaludni, a i Europa ih prepoznaje kao istinske heroje“, zaključila je zastupnica Šuica.

Najčitanije (7 dana)

Petar Srijemsi, dobitnik Nagrade Župe dubrovačke zahvalio svima
ZA DAN OPĆINE: Grašo u Kuparima, Stipanićev u Srebrenom...
Ministar Bačić rekao kako je Župa primjer u cijeloj Hrvatskoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja