Srijeda, 17. kolovoza 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

O nafti i plinu u župskom Sheratonu

23.09.2015.


”Konferencijie o nafti i plinu na Balkanu, Crnom moru i Jadranu” naziv je dvodnevne konferencija koja se održava u hotelu Sheraton u Srebrenom. U radu skupa sudjeluje zamjenik ministra gospodarstva RH Alen Leverić te predsjednica Uprave agencije za ugljikovodike Barbara Dorić.

 

 

 

Alen Leverić nije u srijedu želio komentirati medijske napise da Vlada odgađa potpisivanje ugovora za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na Jadranu te istaknuo kako će se drugom krugu javnog nadmetanja pristupiti nakon što završi procedura prvog, a predsjednica uprave Agencije za ugljikovodike Barbara Dorić najavljuje kako će se to dogoditi najvjerojatnije krajem godine.

 

 

 

 

 

Odgovarajući na marginama četvrte godišnje konferencije o nafti i plinu na Balkanu, Crnom moru i Jadranu na novinarski upit jesu li istiniti navodi da je Vlada odgodila "bušenje" Jadrana, Leverić je rekao kako "mediji svašta objavljuju" te da ne želi komentirati nešto što je u Vladinoj proceduri. Dodao je kako je teško razgovarati o datumu početka istraživanja nafte i plina na Jadranu. "Teško je razgovarati o datumu, a važno je naglasiti kako se štite nacionalni interesi kada je riječ o ovako ozbiljnim temama", kazao je Leverić.

 

 

 

 

Upitan što je s drugim krugom natječaja, čiji su se detalji najavljivani upravo za skup u Župi dubrovačkoj,  Leverić je rekao kako Vlada smatra da je potrebno pričekati završetak prvog kruga:

 

 

"Smatramo da treba čekati još neko vrijeme da se započne s novim natječajem, odnosno završi s ovim poslom koji smo počeli na Jadranu, a poslije toga i na kontinentu.“

 

 

 

Odgovarajući na novinarske upite, predsjednica Uprave Agencije za ugljikovodike Barbara Dorić istaknula je kako razlog odgode nisu nadolazeći izbori.

 

 

 

"S novim javnim nadmetanjem malo ćemo pričekati, treba prvo završiti jedan proces da bi počeli drugi. To će vjerojatno uslijediti nakon izbora, odnosno krajem godine. Razlog odgode nisu izbori već to što prvo treba završiti prvo javno nadmetanje kako bi se eventualno pristupilo drugom", rekla je Dorić.

 

 

 

Konferencija o nafti i plinu na Balkanu, Crnom moru i Jadranu prvi put se odvija u Hrvatskoj, nakon što je prethodne tri godine bila održana u Ateni.

 

 

 

 

Razlog promjene lokacije je velik pomak koji je Hrvatska napravila u energetici u posljednje tri godine, rečeno je uvodno na konferenciji.

 

Najčitanije (7 dana)

Prometna na magistrali, problemi u prometu
IGRE: Čarobna šuma na Lovrijencu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja