Četvrtak, 2. svibnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

U petak počinje štrajk učitelja i profesora; Ministar – to je politička igra

24.09.2015.


Ako je suditi po sindikalnim najavama, većina učitalja i profesora diljem države u petak će biti u štrajku.

 

 

 

 

Tako u petak, prema najavama, nastave uglavnom neće biti u OŠ Župa dubrovačka, kao ni u gradskim osnovnim i srednjim školama, ali će biti organizirana dežurstva za sve učenike koji dođu u školu.

 

 

 

 

Štrajk se održava u osnovnim, srednjim i visokim školama, kao i na fakultetima i znanstvenim institucijama. Trajat će, kako su objavili čelnici iz Sindikata dok štrajkački odbor ne donese odluku o prekidu, odnosno dok Vlada ne ispuni zahtjev -  četiri posto veću plaću.

 

 

 

 

Ministar znanosti i obrazovanja Vedran Mornar poručio je u četvrtak da je djeci mjesto u školama pa nitko nema pravo roditelje pozivati da ih ne šalju u školu, dok istodobno sindikati pozivaju roditelje da u petak, 25. rujna, za kad je najavljen štrajk u osnovnim, srednjim školama i visokom obrazovanju, pruže potporu učiteljima i nastavnicima i ne šalju svoju djecu u školu za vrijeme štrajka.

 

 


 

Poziv sindikalaca roditeljima da ne šalju djecu u školu Mornar je nazvan neprimjerenom komunikacijom, dodavši da djeca neće dobiti neopravdane sate ako ne budu na nastavi, ali će svejedno biti najveće žrtve štrajka.

 

 

 

 

- Nadam se da većina nastavnika u školi neće štrajkati, da razumije istinski situaciju u kojoj se mi nalazimo i shvaća da je to ipak možda neka vrsta političke igre, kazao je Mornar novinarima nakon sjednice Vlade. Ustvrdio je kako se kreće u štrajk temeljem nekih neistina, a on bi "prije svega volio istinu".

Najčitanije (7 dana)

PROMO: Otvoren japanski restoran u Gradu
OPĆINA ŽUPA: Kanalizacija se izlila zbog problema u kolektoru
BAŠ JE GROZNO: Kanalizacija izlazi u Kuparima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja