Petak, 19. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan Dobroslavić obišao Trstenik

12.10.2015.


Župan Nikola Dobroslavić i saborski zastupnik Branko Bačić u pratnji načelnika Općine Orebić Tomislava Ančića obišli su poplavljeno područje Trstenika te tamo razgovarali sa stanovnicima i predstavnicima mjesnog odbora.



 

Naime, kao što se i najavljivalo nakon požara koji su u srpnju opustošili Pelješac i Korčulu, zbog čega je u četiri općine proglašena elementarna nepogoda, obilne kiše prouzročile su nove probleme mještanima Trstenika. Iako su oba odvodna kanala u naselju očišćena, a područja uz ceste očišćena od izgorjelih stabala, ponovo je došlo do poplava. Razlog je, kao što se više puta govorilo na sa sastancima nakon požara, usko grlo na obali Trstenika. Problematičan je most te vodovodna cijev sustava Neretva-Pelješac-Korčula-Mljet ispod mosta.



 

Župan Dobroslavić ustvrdio je kako je odgovornost za održavanje sustava odvodnje u Trsteniku na Hrvatskim vodama te ih je pozvao da problem trajno riješe. Do tada će se, a ususret najavama novih obilnih oborina, najprije ispod cijevi vodovoda iskopati do metar dubine. Iz NPKLM-a su najavili da će u roku od 20 dana cijev spustiti za najmanje metar od sadašnje razine.




Također, najavljeno je da će se problematični most ukloniti čim se osmisli način na koji će ubuduće taj dio biti premošćen. Privremeno bi to bio svojevrsni ponton, a onda bi se trebalo osmisliti trajno rješenje. Od tvrtke Hrvatske vode se očekuje da trajno riješi problem cijelog kanala do ispusta u more, stoji u priopćenju iz Dubrovačko-neretvanske županije.    

Najčitanije (7 dana)

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor
Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja