Srijeda, 17. kolovoza 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

KUPARI: Nardelli: Zadovoljan sam ponudom, ali bih bio sretniji da ih je bilo više

13.10.2015.


- Bio bih sretan da je i više ponuda. To smo očekivali, ali bitno je da imamo jednu vrijednu ponudu, jer financijske koristi od realizacije Kupara imat će i Hrvatska i Župa dubrovačka, hrvatski turizam, kazao je načelnik Općine Župa dubrovačka Sivio Nardelli na otvaranju ponuda za projekt Kupari. On je ujedno i član Povjerenstva za projekt Kupari pred kojim je jučer u sjedištu Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) otvorena ponuda koju je dostavila grupa ulagača na čelu s Avenue grupom sa sjedištem u Beču, u suradnji s hotelskim globalnim lancem Marriott International, koji su vlasnici branda Ritz Carlton.

 

 

 

 

 

Nardelli je rekao kako je zadovoljan ponudom i  bit će, kako kaže, sretan ako bude valjana i Vlada je prihvati.

 

 

 

 


Iako se očekivalo da će ponuda biti više s obzirom na pet otkupljenih ponudbenih dokumentacija, predsjednik povjerenstva, ministar turizma Darko Lorencin istaknuo je da to nije razočaravajuće, jer je ponuda "jedna, ali vrijedna".

 

 

 

Ponuda je napisana na više od tisuću stranica, a uz nju je stigla i dopuna u pravovremenom roku s velikim pločama na kaširanom kartonu tzv. master planovi te s poslovnim i planom ulaganja. 

 

 

 

Ponuda, kako je na prvi pogled prilikom otvaranja utvrdilo povjerenstvo, sadržava sva potrebna bankarska i druga jamstva te izjave o izvodljivosti projekta kao i pisma namjere hotelskog lanca Marriott, koji trenutno nije prisutan ni u jednom hotelu u Hrvatskoj, kao ni u regiji.

 

 

 

 

- U najkraćem mogućem roku utvrdit ćemo pravovaljanost pristigle ponude i donijeti odluku o njenom prihvaćanju ili neprihvaćanju, za što imamo zakonski rok od 60 dana, ali ćemo to obaviti puno prije - najavio je Lorencin.

 

 

 

 

Na pitanje može li sadašnja Vlada u tehničkom mandatu donijeti odluku i prihvatiti ponudu, ako tako predloži povjerenstvo, predstojnik DUUDI-ja Mladen Pejnović kaže da ne vidi razloga zašto to ne bi mogla, kao i da to što je sada tehnička vlada ne bi trebalo utjecati na postupak.

 

 

 

- Sve ćemo učiniti da to što prije završimo i da bude primjer za druge privatizacije, jer hotelskih brendova koji stoje iza ove ponude nema u regiji, a vjerujemo da će je, ako utvrdimo da je ponuda valjana, Vlada i prihvatiti, a investitori ispuniti sve zadano u rokovima - kazao je Pejnović. 

 

 

 

Lorencin dodaje kako su tražili jako puno različitih jamstava, jer se nije željelo doći u probleme kao u Haludovu, tim više što je zapravo riječ o trima koncesijama koje se daju na 99 godina: na pravo građenja, kulturno dobro i pomorsko dobro,.

 

 

 

 

- Želimo investitora koji će raditi proizvod na razini četiri i pet zvjezdica, a svjesni smo da to, kao i ispunjavanje svih drugih uvjeta, ne može ispuniti bilo koji investitor. Stoga je malo onih koji se na takav natječaj mogu javiti - kazao je Lorencin.

Vezane vijesti

Samo jedna ponuda za Kupare

Najčitanije (7 dana)

Prometna na magistrali, problemi u prometu
IGRE: Čarobna šuma na Lovrijencu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja