Subota, 13. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Petrov: Ako prijedlog odbiju obje koalicije idemo na nove izbore

07.12.2015.


- Mi smo izuzetno zadovoljni današnjim sastankom', kazao je Božo Petrov nakon 60-minutnog sastanka s Karamarkom i Milanovićem koji je danas organizirao u Zagrebu. 'Ovo je ogroman pomak na političkoj sceni, kazao je šef Mosta.

 

 


- Jako sam zadovoljan, ovo je povijesni susret. Volio bih da ljudi prepoznaju da ova tri tjedna iza nas nisu bila rastezanje jer su dovela do ovog velikog sastanka. Ne treba ubrzavati, trbea polako doći do konsenzusa, rekao je Petrov, te naglasio:

 

 

 

- Nadam se da će prijedlogi koje smo iznijeli odrediti pomak koji očekujemo, jer, ponavljam, mi očekujemo konsenzus sve tri strane kako bi država bila uređenija i kako bi napredovala. Ne mogu sad suditi tko je od njih prihvatio rok, a tko nije, ali odgovor od njih očekujemo. Dali smo im rok od tjedan dana i očekujemo odgovor u kojemu će navesti i svoje prijedloge, uvjete... te jesu li spremni sudjelovati u tripartitnoj vlasti.

 

 

 

Ako jedna od stranaka odbije prijedloge Mosta, Petrov kaže kako će nastaviti surađivati sa stranom koja to prihvati.  - Ako odbiju obje koalicije idemo na nove izbore, zaključio je šef Mosta.

 

 

 

Na zajedničkom sastanku Petrov je rekao:

 

 

- Naš prijedlog bi značio drugačiju budućnost Hrvatske. Da opozicije neće biti ne bih se složio, uvijek postoji mogućnost da se kritiziraju pojedine odluke. Nama je bitan koncenzus. Predlažemo nestranačkog kandidata oko kojega bi se usuglasile sve tri strane. Nakon toga bi se odlučili i predsjednik Sabora, šefovi resora i odbora... Ali najvažniji je prvi korak. Za sebe ne tražimo ništa samo obećanje da će se izvršiti ono što smo dogovorili. Prvi predsjednik Sabora bi išao iz jedne koalicije, dok bi iz druge koalicije dolazio potpredsjednik vlade, pa bi nakon dvije godine došlo do obrata, predložio je Božo Petrov, te nastavio izlaganje predstavnicima koalicija predvođenih HDZ-om i SDP-om:

 

 

 

- Vi biste imali po jednu trećinu ministarstava, a Most jednu šestinu dok bi druga šestina pripala nestranačkim ljudima.

 

 

 

Kazao je da brojni građani nisu izašli na birališta te da se i njima treba dati nadu. Ponovio je da se može postići konsenzus oko vlade i Sabora, a onda i vezano za "sva poduzeća", ne samo na način da to kontroliramo, nego da se tako na kraju tim poduzećima i upravlja. 

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Policija objavila detalje prometne, poginuli brat i sestra


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja