Nedjelja, 14. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

FOTOGALERIJA: Svi čitaju u OŠ Župa dubrovačka

10.12.2015.


U Osnovnoj školi Župa dubrovačka  započeo je projekt za poticanje čitanja kod učenika trećih razreda „Čitamo mi, u obitelji svi“, koji se organizira već treću godinu.

 

Prvi učenici su već kućama ponijeli naprtnjače sa knjigama i bilježnicom dojmova u kojima će ove godine osim knjiga moći pronaći i još neke zanimljive stvari: 3. a je dobio komplet rekvizita za snimanje filma digitalnom kamerom ili mobitelom, 3. b je dobio knjigu koja sadrži igre na ploči uz pomoć kojih mogu naučiti sve o ljudskom tijelu i igru s memory karticama uz pomoć kojih će naučiti koji nacionalni parkovi i parkovi prirode postoje u Hrvatskoj. 3. c je osim zanimljivih knjiga u naprtnjači dobio i knjigu sa igrama na ploči kroz koje će naučiti puno o svemiru.  


 

Učenici će od petka do srijede čitati knjige iz naprtnjače i igrati igre sa svojim roditeljima, braćom i sestrama i tijekom tih pet dana će zapisivati svoje dojmove o zajedničkom čitanju u bilježnicu dojmova te nacrtati crtež u bilježnici na kojem se vidi kako njihova obitelj čita knjige iz naprtnjače i napisati pjesmicu o ovom projektu. U srijedu će morati donijeti naprtnjaču natrag u školu i pred cijelim razredom, učiteljicom i knjižničarkom ukratko izložiti svoje dojmove o zajedničkom čitanju, pročitati pjesmicu koju je napisao i pokazati crtež koji je nacrtao kod kuće. Nakon toga će ruksak dobiti sljedeći učenik u razredu koji će opet s roditeljima čitati knjige pet dana i opet morati ponoviti sve isto kao i prethodni učenik. Projekt će trajati sve do kraja školske godine, odnosno dok svi učenici koje su roditelji prijavili za sudjelovanje ne dobiju naprtnjaču.


 

U svibnju će učenici koji su sudjelovali u projektu i njihovi roditelji morati ispuniti online anketu na web stranici škole u kojoj će imati priliku iznijeti svoje dojmove i mišljenja o projektu te prijedloge za njegovo poboljšanje.Svim učenicima trećih razreda, njihovim roditeljima, braći i sestrama te bakama i djedovima želimo puno ugodnih trenutka provedenih u zajedničkom čitanju knjiga i igranju igara iz naprtnjače, a koji su učenici prvi ponijeli naprtnjače sa knjigama kući, možete vidjeti u  foto-galeriji.

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja