Ponedjeljak, 2. listopada 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Dubravka Šuica ponovno inzistira na rješenju Prevlake i logoraša!

09.12.2015.


Na Vanjskopolitičkom odboru Europskog parlamenta izvjestitelj Charles Tannock predstavio je nacrt izvješća o napretku Crne Gore prema Europskoj uniji, a u raspravi je sudjelovala i voditeljica hrvatske EPP delegacije u Europskom parlamentu Dubravka Šuica koja je i ovom prilikom inzistirala:

 

 

"Važno je da Crna Gora tijekom pregovora s Europskom unijom riješi otvorena pitanja sa susjednom Hrvatskom. Posebnu pozornost pridajem rješenju granice na Prevlaci, pravičnom obeštećenju logoraša crnogorskih logora i procesuiranje ratnih zločin, te najavljujem amandmane na ovu temu. Također me brine izostanak medijskih sloboda te pluralizma, ali i polarizacija medija koji su temelj svakog demokratskog društva."

 

 

Europarlamentarci su složni kako je Crna Gora ostvarila veliki napredak i od svih zemalja jugoistočne Europe najbliže Uniji, no naglasak je potrebno staviti na borbu protiv korupcije, reformu pravosuđa, slobodu medija kao i rješavanje otvorenih pitanja sa susjedima.

 

 

Šuica smatra pozitivnim što je Crna Gora otvorila 20  poglavlja u pregovorima s EU te pohvaljuje pozivnicu za članstvo u NATO-u što će doprinijeti stabilnosti regije, ali  je naglasila kako Crnoj Gori predstoji još puno posla na europskom putu.

Najčitanije (7 dana)

Pronađen i deveti kajakaš, potraga proširena do Kalamote
OBUSTAVLJENO: Lučka kapetanija nije ni znala za koliko kajakaša traga
KAJAKAŠI: Obustavljena potraga, sad su na redu DORH i inspekcije


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja