Nedjelja, 23. lipnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Imamo mandatara, Mostovci poručuju za inzistiraju na reformama

23.12.2015.


Nakon niza neočevanih obrata na hrvatskoj političkoj sceni i dogovora koji su se mijenjali ne samo iz dana u dan, već gotovo iz sada u sat, čini se da Hrvatska ima mandarata. Radi se o Tihomiru Oreškoviću, poslovnog čovjeka, kojeg su kandidirali Domoljubna koalicija na čelu s HDZ-om i Mostom.

 

 

Kako donosi telegram.hr Tihomir Orešković je službeno potvrđen kao mandatar HDZ-ove, Domoljubne koalicije i Mosta. Kako Telegram doznaje iz dobro upućenih izvora, HDZ je prije tri mjeseca zvao Tihomira Oreškovića da bude u njihovoj vladi, ali on tada, nakon kraćeg premišljanja, tu ponudu ipak nije prihvatio.

 

 

 

Orešković je rođen 1966. godine u Zagrebu, a 1989. diplomirao je kemiju na Sveučilištu McMaster u Kanadi, na kojem je 1991. završio i MBA studij usmjeren na financije i informacijske studije.

 

 

 

Karijeru započinje 1992. u proizvodnji farmaceutske tvrtke Eli Lilly u Kanadi. Obnašao je različite funkcije u segmentu financija i međunarodnog poslovanja, uključujući Latinsku Ameriku i Aziju. Iz te vrtke odlazi s pozicije direktora za odnose s državnom administracijom i ekonomske poslove. Zanimljivo je da na Linkedin profilu CV novog mandatara izložen pod imenom Tim Orešković.

 

 

 

Nakon toga, zapošljava se u Novopharmu u Kanadi. Ta je tvrtka danas članica Teva grupa. Tamo je Orešković bio zaposlen na poziciji potpredsjednika zaduženog za razvoj poslovanja, te glavnog financijskog direktora.

 

 

 

U Plivu je došao 2009. kao glavni financijski direktor za Istočnu Europu, a 2010. imenovan je za glavnog financijskog direktora za Istočnu Europu, Mediteran, Izrael i Afriku.

Do sada je bio financijski direktor Teve (koja je u vlasništvu Plive) za Europu. Na tu funkciju je stigao iz Plive gdje je obnašao dužnost predsjednika Uprave od 2012. do 2014. godine.

 

 

Mostovci u posljednjem priopćenju poručuju:

 

Prije nedavnih parlamentarnih izbora i u  vrijeme  potpisivanja izjave Bože Petrova, svi su očekivali da će novi  hrvatski premijer postati Zoran Milanović ili Tomislav Karamarko.  Prijedlog Mosta nezavisnih lista bio je da se inzistira na  najstručnijim osobama, pa i onim nestranačkim te smo izborom Tihomira  Oreškovića kao vrhunskog stručnjaka u tome uspjeli.
 

 

 

Kod skorog sastavljanja Vlade naš je uvjet da ona bude reformska i  pritom se potpiše Sporazum o reformskoj suradnji koji naprosto nije  stranačka borba za fotelje. Osnovni cilj sporazuma je u njega unijeti  reforme i promjene koje nastojimo provesti kao i prolazna vremena i  obvezu evaluacije provedenog. To je također nešto o čemu smo govorili  kao o uvjetu postizborne suradnje još u kampanji.
 

 

 

Most nije jednostrano sklopio koaliciju ni sa kim, do zadnjeg trena  tražili smo tripartitnu vladu koja nažalost nije prihvaćena niti  prepoznata kao najbolje rješenje za Hrvatsku. Vladu, i to reformsku,  sada sastavlja nestranački mandatar Tihomir Orešković, a ona neće biti  temeljena na koaliciji Domoljubne koalicije i Mosta nezavisnih lista,  već će njen temelj biti reformski plan i sporazum koji će jasno  definirati u kojem roku te koje se promjene i reforme moraju ostvariti.

Najčitanije (7 dana)

Policija o okolnostima teške prometne nesreće u kojoj je poginuo motociklist
ŽUPA ODSJEČENA: Veliki zastoj prometa zbog prometne na magistrali, teško i preko Brgata pa i kroz Gruž


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja