Srijeda, 17. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

FOTOGALERIJA: Biskup Uzinić u Mlinima

25.11.2013.


Na Nedjelju Krista Kralja 24. studenog svečano misno slavlje u crkvi sv. Ilara u Mlinima predvodio je biskup dubrovački mons. Mate Uzinić. Uz završetak slavlja Godine vjere u ovoj župi još jedan razlog biskupovog dolaska među vjernike Župe Mlini bilo je anmiranje za predstojeći Susret hrvatske katoličke mladeži. S biskupom je u Mline došla jedna skupina mladih vjernika - volontera, koji su na kraju mise kroz kratki igrokaz obratili vjernicima motivirajući ih da kroz smještaj sudionika u svojim obiteljima, uključe u organizaciju ovog velikog događaja.

Govoreći o završetku Godine vjere biskup Uzinić je u svojoj propovijedi istaknuo da ona nije nešto što se iscrpljuje u toj godini, nego se nastavlja živeći iz tih plodova koje smo u toj godini stekli.
„Ona nije proglašena zbog toga da bi mi o njoj pričali, nego upravo zato da bi kroz ono što promišljamo mogli bolje i kvalitetnije poraditi na svojoj vjeri u danima koji dolaze. Smatram da je Crkva kroz ovu godinu isprosila od Boga i dobila najveći plod te Godine u osobi našeg pape Franje i načinu na koji nam pokazuje kako možemo sami drugačije živjeti svoju vjeru, te kako drugima tu svoju vjeru možemo pokazati na njima prihvatljiv način,“ rekao je dubrovački biskup.

U osvrtu na Godinu mladih koja je ove godine proglašena za Dubrovačku biskupiju, biskup je istaknuo da smo u njoj pozvani pokazati na konkretnom primjeru gostoprimstva, otvorenosti svojih srca i domova da nam je na srcu služenje i da se želimo staviti na raspolaganje svatko od nas u onoj ulozi i na onom polju na kojem može.

Biskupa Uzinića na početku mise je pozdravio župnik don Grgo Tomić, a u prinosu darova mladi vjernici su, uz ostalo, donijeli knjigu Stanje duša odnosno popis svih vjernika Župe Mlini, koja je nastala kao plod blagoslova obitelji prošle godine, i veliki kruh koji je izrezan na mnogo dijelova i nakon mise podjeljen vjernicima.

Animiranje vjernika po župama Dubrovačke biskupije za SHKM ove nedjelje odvijalo se i u župi sv. Andrije u Dubrovniku, katedralnoj župi te župama sv. Petra i Pavla u Zaton Dolima i sv. Vida u Smokovljanima u Stonskom dekanatu.

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja