Utorak, 19. listopada 2021.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Šuica u Varšavi na sastanku Žena EPP-a: Žene su dobitak za gospodarstvo

07.10.2013.


„Žensko poduzetništvo postalo je jaka pokretačka sila u današnjem gospodarstvu, u korporativnom svijetu te u malim i  u srednjim poduzećima. U ovoj teškoj financijskoj situaciji s kojom se Europska unija trenutno nosi žene su spremne preuzeti odgovornost te su sposobne preuzeti izazove i rizik na sebe i uspješno se nositi s današnjim izazovima u gospodarstvu.” rekla je Dubravka Šuica u Varšavi na Kongresu u organizaciji Žena Europske pučke stranke i Žena Europske unije.

Današnji Kongres, na kojem kao potpredsjednica žena Europske pučke stranke i članica Europskog parlamenta sudjeluje i Šuica održava se na temu „Žene i poduzetništvo”, te se  raspravlja o gospodarskim temama s vodećim poduzetnicama iz različitih gospodarskih sektora i sa ženama iz svijeta politike, znanosti i civilnog društva.

„Žene je potrebno aktivnije uključiti u poduzetništvo. Iako je udio žena u ukupno radno aktivnom stanovništvu 45,5%, tek ih je 32,8% na rukovodećim pozicijama premda su mnoga istraživanja pokazala da je udio žena ima izravan pozitivan utjecaj na poslovanje tvrtki. U trenutnoj gospodarskoj situaciji u kojoj se Europa nalazi bilo bi nerazumno ne iskoristiti taj potencijal,” rekla je Šuica.

 

 

Najčitanije (7 dana)

Koji su uvjeti za iznajmljivanje kućica za Dubrovački zimski festival
Gradonačelnik Franković obišao radove obnove i uređenja škole u povijesnoj jezgri
Nove tehnike u pripremi tradicionalnih jela u Konavlima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja