Nedjelja, 23. lipnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Šuica u Varšavi na sastanku Žena EPP-a: Žene su dobitak za gospodarstvo

07.10.2013.


„Žensko poduzetništvo postalo je jaka pokretačka sila u današnjem gospodarstvu, u korporativnom svijetu te u malim i  u srednjim poduzećima. U ovoj teškoj financijskoj situaciji s kojom se Europska unija trenutno nosi žene su spremne preuzeti odgovornost te su sposobne preuzeti izazove i rizik na sebe i uspješno se nositi s današnjim izazovima u gospodarstvu.” rekla je Dubravka Šuica u Varšavi na Kongresu u organizaciji Žena Europske pučke stranke i Žena Europske unije.

Današnji Kongres, na kojem kao potpredsjednica žena Europske pučke stranke i članica Europskog parlamenta sudjeluje i Šuica održava se na temu „Žene i poduzetništvo”, te se  raspravlja o gospodarskim temama s vodećim poduzetnicama iz različitih gospodarskih sektora i sa ženama iz svijeta politike, znanosti i civilnog društva.

„Žene je potrebno aktivnije uključiti u poduzetništvo. Iako je udio žena u ukupno radno aktivnom stanovništvu 45,5%, tek ih je 32,8% na rukovodećim pozicijama premda su mnoga istraživanja pokazala da je udio žena ima izravan pozitivan utjecaj na poslovanje tvrtki. U trenutnoj gospodarskoj situaciji u kojoj se Europa nalazi bilo bi nerazumno ne iskoristiti taj potencijal,” rekla je Šuica.

 

 

Najčitanije (7 dana)

Policija o okolnostima teške prometne nesreće u kojoj je poginuo motociklist
ŽUPA ODSJEČENA: Veliki zastoj prometa zbog prometne na magistrali, teško i preko Brgata pa i kroz Gruž


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja