Petak, 19. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

ŽUPSKI OTPAD: Glomazno smeće na smetlišta krajem mjeseca, ostalim danima platiti

29.03.2016.


Glomazno smeće na župskim smetlištima će se moći odlagati samo dvaputa mjesečno i to posljednjeg ponedjeljka i utorka u mjesecu. Nova je to odluka dubrovačke Čistoće, zbog koje su mnoga župska smetlišta proteklih dana bila prepuna smeća. Zapravo ta je odluka stupila na snagu 1. siječnja ove godine, ali mnogi za nju uopće nisu znali, pa su početkom proljeća nastali i problemi.

 

 

 

 

Vrijeme je čišćenja kuća, stanova, apartmana, vrtova, pa se sve to smeće brzo našlo na smetlištima, a kako ga djelatnici Čistoće nisu odnosili, to se gomilalo, razbacivalo, brzo su se počeli stvarati problemi, a ljudi su negodovali.

 

 

 

 

- Sukladno novom rasporedu davatelja usluge Čistoće d.d. Dubrovnik odlaganje krupnog (glomaznog) otpada moguće je jedino posljednji ponedjeljak i utorak u mjesecu. Molimo korisnike da se pridržavaju navedenog rasporeda, stoji u obavijesti iz župske općine.

 

 

 

 

U toj odluci dubrovačke Čistoće također stoji kako odlaganje glomaznog otpada nije dozvoljeno u razdoblju 15. lipnja do 15. rujna.  Isto tako, osim besplatnog prikupljanja glomaznog otpada, koje se u Župi obavlja znači krajem mjeseca, uslugu odvoza moguće je naručiti tijekom cijele godine na telefon 020 311 267. Cijena usluge naplaćuje se prema važećem cjeniku.

 

 

 

 

Glomazni otpad iz kućanstava sačinjava:
- drvo (drveni stolovi, stolice, ormari, ostali predmeti od drva...)
- plastika (plastični stolovi, stolice, plastične bačve i posude, kanistri, gajbe…)
- metali (metalni stolovi, stolice, metalno posuđe, metalni namještaj...)
- ostalo (madraci, kauči...)

 

 

Glomaznim otpadom iz kućanstava ne smatra se: građevinski otpad (beton, opeka, crijep, pločice, keramika, drvena i plastična stolarija, građevinski materijali od azbesta i gipsa, šuta…), opasni otpad, električni i elektronički otpad, otpadne gume, otpadna vozila, otpadne baterije i akumulatori…..

 

 

Zakonom o održivom gospodarenju otpadom (NN 94/13) zabranjeno je odlaganje glomaznog otpada na javnim površinama. Tvrtka Čistoća je provela pripreme kako bi građanima omogućila što jednostavnije i sukladno zakonskim odredbama odlaganje ove vrste otpada.

Najčitanije (7 dana)

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor
Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja