Subota, 20. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Karamarko na Ivanici: Gospodarski oporavak pretočiti u BiH

03.05.2016.


Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko tijekom posjeta Općini Ravno u Bosni i Hercegovini, izjavio je kako je Bosna i Hercegovina prvorazredni interese Hrvatske te je izrazio da će se gospodarski oporavak Hrvatske odraziti i na kvalitetu življenja u BIH i tamošnjih Hrvata. 

 

 

 

"BiH je naš prvorazredni prometni, gospodarski i sigurnosni interes. Apsolutno smo za tu gradnju mostova, a pogotovo za podizanje kvalitete života", rekao je Karamarko koji se s izaslanstvom Vlade, Dubrovačko-neretvanske županije i Dubrovnika susreo s hrvatskim članom  Predsjedništva Draganom Čovićem i izaslanstvom iz BiH.

 

 

 

Pri tome je potpredsjednik Karamarko istaknuo da je Hrvatska spremna pomoći kako bi se povećala kvaliteta života ljudi u Bosni i Hercegovini, a napose Hrvata koji su u toj zemlji konstitutivni narod.

 

 

"Hrvatska je pred gospodarskim oporavkom. Vjerujemo da će se to na neki način pretočiti i na

BiH. Jednostavno moramo se boriti za kvalitetu života", dodao je je prvi potpredsjednik Vlade. Naveo je i kako s predstavnicima vlasti iz BiH želi razgovarati i o tome kako zaustaviti trend iseljavanja mladih ljudi.
 

 

 


Prvi potpredsjednik je upitan o gradnji mosta na Savi kod Svilaja dodao da je potrebno graditi 'mostove u svakom pogledu, onom slikovitom smislu, ali i stvarnom'. "Mi smo susjedi i upućeni na BiH", rekao je prvi potpredsjednik Vlade.

 

 Hrvatski član BiH Predsjedništva Dragan Čović izrazio je očekivanje da će Vlada Republike Hrvatske i Vijeće ministara BiH uskoro naložiti izgradnju važnih infrastrukturnih projekata poput mosta na Savi kod Svilaja, ali i osuvremenjivanja graničnih prijelaza kod Ivanice i Doljanima između dvije države.

 

 

 

"Imamo puno problema u komunikaciji koje možemo olakšati. Želimo stvoriti ambijent za ulaganja ovdje, ali i olakšati život ljudima koji ovdje žive, te otvoriti vrata svima onima koji vide ovdje budućnost", rekao je Čović.
 

 

 

Pri tome je istaknuo kako Ivanica i općina Ravno, koji su nadomak Dubrovnika,  imaju puno neiskorištenih potencijala poput špilje Vjetrenice koja će danas ponovno biti otvorena za posjetitelje.

 

 

 

"Otvara se jedna ogromna mogućnost za razvoj ovoga kraja. Raduje me da u Ivanici, a i u Ravnom s otvaranjem špilje Vjetrenice  otvorit će se vrata svima onima koji žele vidjeti bogatstvo podzemlja", rekao je Čović.
  

Najčitanije (7 dana)

DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj
DIP: U Dubrovniku HDZ-u preko 57 posto, Možemo ne prelazi prag
HDZ premoćno pobjeđuje na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja