Srijeda, 17. kolovoza 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Počinju prvi građevinski radovi na Groblju Dubac

20.06.2016.


Započinju prvi građevinski radovi na Groblju Dubac. Ugovor o izgradnji potpornih zidova vrijedan gotovo 6 milijuna kuna potpisan je jutros u zgradi Općine Župa dubrovačka između Općine kao naručitelja i izvođača radova, tvrtke Inženjering Georad d.o.o. iz Makarske, priopćeno je iz dubrovačke gradske uprave.

 

 


Rok za izgradnju potpornih gabionsih zidova unutar obuhvata groblja je do 12 mjeseci. Kroz dva tjedna raspisat će se natječaj za izgradnju, izvedbeno znatno  složenijeg i financijski izdašnijeg projekta južnog potpornog zida, a slijedit će ga i natječaj za izgradnju pristupne ceste.
 

 


Potpisivanju ugovora nazočio je i gradonačelnik Andro Vlahušić. On je podsjetio da će se odluka o zaduživanju Grada Dubrovnika za kredit u iznosu od 40 milijuna kuna kod Hrvatske banke za obnovu i razvoj za izgradnju groblja nas Dupcu naći na sjednici Gradskog vijeća zakazanoj za ponedjeljak, 27. lipnja.
 

 


Groblje Dubac, uz pročistač pritke vode Ombla za koji je ugovor potpisan 8. lipnja, najveći je infrastrukturni projekt na jugu Hrvatske. Investicija se kreće u okviru 140 milijuna kuna s tim da će značajan dio tog iznosa financirati građani kroz cijenu grobnica, dok će ostatak osigurati Grad Dubrovnik (76 %) i Općina Župa dubrovačka (24 5). Nakon što su riješeni imovinskopravni odnosi više ne postoje financijske niti organizacijske prepreke za početak fizičkih radova, stoji također u priopćenju. 

Najčitanije (7 dana)

Prometna na magistrali, problemi u prometu
IGRE: Čarobna šuma na Lovrijencu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja