Nedjelja, 14. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

RAVANJSKE KULTURNE LJETNE VEČERI: Subrenum u Ravnom

24.06.2016.


Od petka 24.6., s početkom u 20h do nedjelje 26.6. u mjestu Ravno u Popovom polju u Hercegovini, u organizaciji Kulturne udruge za očuvanje baštine "Stijena – Ravno" održat će se prve Ravanjske kulturne ljetne večeri.

 

 

Tijekom sva tri dana održat će se niz događanja koja uključuju kazališnu predstavu "Otirač", autorski projekt mostarskog glumca Iva Krešića, koja je s preko sto izvedbi već pet godina uspješno obilazi i nasmijava mnoge scene, zatim niz radionica, kao što su likovna, u suradnji s dubrovačkim likovnim umjetnicima, radionica izrade pripravaka od ljekovitog bilja u suradnji s udrugom "Deša" iz Dubrovnika, čije članice će voditi i radionice starog zanata tkanja na tkalačkom stanu, a posebno je izdvojena i prezentacija o svili i njenoj primjeni u izradi tradicijskih nošnji. U idiličnom novouređenom ambijentu, tzv Gišinom guvnu, Jasna Held će pričati bajke za djecu, a i za one koji se, bar povremeno, još takvima znaju osjećati. Nastupit će i HKUD Hutovo s programom folklora, dr. sc. Domagoj Vidović održat će predavanje o toponimima ravanjske općine, održat će se i izložba radova, likovnih i vezova.

 

 

Poseban program organiziran je u subotu uvečer kada će, povodom otvorenja novouređenog hotela "Stanica Ravno", uz prezentaciju ponude ravanjskih ugostitelja, svoj koncert održati dubrovačka klapa Subrenum. Osigurano je, jasno, i gledanje utakmice hrvatske nogometne reprezentacije protiv Portugala.

 

 

Udruga "Stijena – Ravno" poziva sve zainteresirane da provedu vikend ili bar jedan dan u Ravnom i pružajući podršku u, evo, prvoj organizaciji ovakve manifestacije, za koju je namjera ustaliti je na godišnjoj osnovi, osjete duh bogate baštine ovog kraja, materijalne i nematerijalne. I ne sumnjamo da ćete nam se vratiti i dogodine, poručuju organizatori. 

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja