Četvrtak, 27. siječnja 2022.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Konavoski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

IGRE U KONAVLIMA: Klavirski recital Enriquea Bátiza u Pridvorju

21.07.2016.


Slavni meksički dirigent i pijanist Enrique Bátiz održat će klavirski recital ispred Franjevačkog samostana u Pridvorju u Konavlima, u subotu 23. srpnja s početkom u 21:30. Novost u programu 67. Igara upravo je izlazak iz gradskih zidina i otkrivanje zaboravljenih mjesta diljem županije, tako će ljetnu koncertnu večer u Pridvorju maestro Bátiz uljepšati sonatama Beethovena i Chopina. Prijevoz autobusom je organiziran i uključen u cijenu ulaznice.

 

 

Rođen u Mexico Cityju, poljskog i meksičkog podrijetla, Enrique Bátiz je glazbenu  karijeru započeo kao pijanist, da bi od sredine 80-ih, postao jedan od najpoznatijih dirigenata Latinske Amerike. U dobi od svega 29 godina, Bátiz je osnovao Meksički državni simfonijski orkestar, kojemu je ostao dirigent do kraja 1982. godine. Zatim je imenovan glazbenim ravnateljem i dirigentom Mexico City filharmonije, gdje je ostao do 1989. Često je gostovao u Europi s Češkom filharmonijom i na kontinentu s najboljim orkestrima. Posebno aktivan bio je u Engleskoj, vodeći Londonski simfonijski orkestar, Londonsku filharmoniju, Royal Philharmonic i Royal Liverpool filharmoniju. Od 1984. godine, Bátiz je glavni gost dirigent Kraljevske filharmonije. Zadnjih godina, obogaćen desetljećima iznimnog dirigentskog iskustva i svakodnevne posvećenosti glazbi, Bátiz se na opće zadovoljstvo ljubitelja glazbe, vraća svojoj prvoj ljubavi – glasoviru. Za festivalsku publiku izvest će Beethovenovu Sonatu br. 8 u c-molu tzv. Patetičnu, Chopinovu Drugu sonatu, poznatiju kao Pogrebni marš, Noveletu br. 1 u F-duru Roberta Schumanna te Chopinovu Herojsku, Polonezu u As-duru.

 

 

Prijevoz autobusom je organiziran i uključen u cijenu ulaznice. Polazak je u 20:15 sati s autobusnog kolodvora, sa stajanjima na autobusnim stanicama iza Grawe zgrade (20:20), na žićari iza Grada (20:25), u Mlinima (20:35) i u Čilipima (20:45). U povratku, autobus će se zaustavljati prema potrebi i preko Pila voziti do autobusnog kolodvora. Ulaznice su dostupne na blagajnama u prizemlju Festivalske palače (Od Sigurate 1) i u Luži. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije pri kupnji ulaznica ostvaruju popust od 30%.

Najčitanije (7 dana)

Zbog Facebook komentara protiv policije, Dubrovčanin zadržan na granici kako bi mu uručili prekršajnu prijavu
ŽUPANIJA: Ne planira se izgradnja još jedne škole u Župi
Nemojte je bacati: Evo za što sve možete iskoristiti koru od naranče


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja