Petak, 19. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

Župka Fani Perun dobila nagradu Općine Marina

28.07.2016.


Župka Fani Perun dobitnica je ovogodišnje nagrade Općine Marina i to iz područja prosvjete i kulture. Nagrada joj je uručena na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Marine, mjesta kraj Trogira. Fani Perun radi kao profesorica engleskog jezika i književnosti u marinskoj  O.Š. Ivana Duknovića.

 

 

 

Kako se navodi u obrazloženju nagrade, ona puno slobodnog vremena provodi u radu s djecom, bavi se literarnim radom, koreografira i organizira plesne nastupe i radionice, režira predstave, izdaje kratku zbirku pjesama na čakavštini.

 

 

 

- Sa željom predstavljanja i očuvanja bogatstva svih sela Općine, pokrenula je višegodišnji projekt Sačuvajmo baštinu za buduće naraštaje. Sa željom da mladi ne zaborave govor svojih „didova“, već godinama prikuplja riječi zavičajnog govora za komparativni rječnik koji obuhvaća sva sela Općine. Projekte vezane uz turizam ( „Ljetna čitaonica „i „Mali vodiči“) profesorica Perun ostvaruje u tijesnoj suradnji s TZ Općine Marina. Jedinstvenost tih projekata prepoznao je HRT pa je o tome snimljen TV prilog u Marini, nakon čega je s učenicima gostovala u radio emisiji Baština te je na najbolji način predstavila Marinu gledateljima i slušateljima.  Za web stranicu Župe sv. Jakova priredila je tekst o svetoj Marini kao i kratke hagiografije svetaca. Napisala je više vjerskih pjesama od kojih je jedna uglazbljena.

 

 

 

Od 2005. godine odlukom Ministarstva za odgoj i obrazovanje izabrana je za županijskog voditelja za engleski jezik te svake godine organizira stručne skupove, uglavnom u Marini, na koje dovodi domaće i strane predavače. Održala je brojna predavanja i radionice na županijskoj, međužupanijskoj i državnoj razini.

 

 

 

Aktivno sudjeluje u životu škole i uključena je u sve manifestacije, kao što su „ Dani kruha“, „Dan škole“,“ Tjedan botaničkih vrtova“, „Dan sjećanja na Vukovar „i ostale priredbe i manifestacije. Fotografira i piše tekstove za stranicu škole, vodi „Čitalački klub“, organizira izradu jaslica, obilježavanje „Dana osmijeha „ i branje maslina u školi u Marini.

 

 

 

Svestrana profesorica Fani Perun od zaborava brižno čuva i njeguje „rič“ dalmatinskog krša i kamena; kroz literarni rad prenosi to nepresušno vrelo u srca svojih učenika, veže ih neraskidivom vezom sa rodnim zavičajem.

 

 

Ova nagrada znak je zahvalnosti i priznanja za svekoliki rad sa djecom, njihovim aktivnostima uključivanjem u svakodnevni život obogaćen vrijednostima i baštinom kraja iz kojeg su potekli, stoji također u obrazloženju općinske nagrade koja je uručena Fani Perun.

Najčitanije (7 dana)

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor
Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja