Nedjelja, 5. svibnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Završen projekt "Za dobro jutro i laku noć" Caritasa Dubrovačke biskupije

26.07.2016.


“Za dobro jutro i laku noć” naziv je projekta Caritasa Dubrovačke biskupije koji je financijski potpomognut sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske, i dijela prihoda od igara na sreću za 2015. Subvencija u iznosu od 190.000,00 kn dodijeljena je putem natječaja kojeg je provelo Ministarstvo socijalne politike i mladih. Partner u provedbi projekta bio je Centar za socijalnu skrb Dubrovnik. Sredstva su namijenjena za kupnju prehrambenih proizvoda kojim se nastojalo osigurati dostatna količina hrane za doručak i večeru. Hrana se dijelila jedan put mjesečno, a količina se razlikovala s obzirom na broj članova domaćinstva.

 

 

Ovim projektom obuhvaćeno je oko 250 pojedinaca i obitelji s područja Konavala, Župe dubrovačke, grada Dubrovnika, uključujući i otoke.

 

 

U lipnju je provedena i anonimna anketa među korisnicima projekta “Za dobro jutro i laku noć”  koja je pokazala njihovo zadovoljstvo postojanjem projekta, te da je u velikoj većini slučajeva količina bila dostatna za zadovoljenje osnovnih potreba za doručak i večeru. Korisnicima je bilo ponuđeno i da navedu nedostaje li nekih prehrambenih artikala.

 

 

Također, u anketi se tražilo da se iskaže jesu li zadovoljni pruženom uslugom od stane djelatnika i volontera  biskupijskog Caritasa. Preko 95% anketiranih korisnika izrazilo je potpuno zadovoljstvo pruženom uslugom. Ta činjenica  veliko je priznanje djelatnicima i volonterima jer je darivati srcem i čuvati dostojanstvo svakog čovjeka jedan od zadataka svakog kršćanina posebno onih kojima je to temeljno poslanje.

 

 

Iz Caritasa zahvalnost izražavaju i djelatnicima Centra za socijalnu skrb te volonterima biskupijskog i župnih Caritasa koji su bili neposredni sudionici ovog projekta. 

 

 

Caritas Dubrovačke biskupije 

Najčitanije (7 dana)

PROMO: Otvoren japanski restoran u Gradu
OPĆINA ŽUPA: Kanalizacija se izlila zbog problema u kolektoru
ŠTO SE DOGAĐA: Izbila čista voda na stijeni na Banjama


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja