Srijeda, 17. kolovoza 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

FOTOGALERIJA: Vlahušić i Nardelli obišli radove na budućem groblju Dubac

02.08.2016.


Gradonačelnik Andro Vlahušić  s načelnikom Općine Župa dubrovačka Silviom Nardellijem i direktorom Groblja Dubac Đurom Lonzom obišao je gradilište budućeg groblja Dubac. Tijekom obilaska gradilišta gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo početkom fizičkih radova ističući kako su ovi radovi znak da nema povrataka na staro te kako je samo pitanje vremena kada će biti gotove prve grobnice.

 

 

„Sad smo sve imovinsko-pravne probleme riješili, u proračunu smo usvojili 40 milijuna kuna za groblje Dubac što znači da uz 15-ak milijuna kuna Župe dubrovačke imamo raspoloživih 60-ak milijuna kuna za javne radove, a ostalih 90 milijuna kuna će građani uplatiti po cijenama grobnica koje su definirane. Krajem godine ili početkom iduće pozvat ćemo građane, dati im uvjete te će svatko moći sukladno proceduri doći izabrati svoju grobnicu, uplatiti polog i kad počnu radovi ostatak iznosa. Saga koja traje još od prije Domovinskog rata je gotova. Ovo je početak kraja. Završeno je sve što se tiče i politike i novaca, sad je posao na inženjerima i izvođačima radova“ kazao je gradonačelnik Vlahušić.

 


Silvio Nardelli, načelnik Općine Župa Dubrovačka, kazao je kako su u tijeku radovi na izgradnji gabionsih zidova unutar obuhvata groblja vrijedni 6 milijuna kuna. Natječaj za izgradnju izvedbeno znatno složenijeg projekta južnog potpornog zida je raspisan i njegova finalizacija očekuje se krajem kolovoza. Vrijednost tih radova iznosi čak 18 milijuna kuna. 
 

 

Tijekom obilaska gradilišta najavljena je i izgradnja pristupne ceste koja ide od raskrižja za poslovnu zonu prema obuhvatu groblja, a za koju je prije nekoliko dana formirana građevinska parcela. Istaknuto je i kako su svi imovinski odnosi riješeni te kako će se tijekom ove kalendarske godine započeti s tim radovima.

 


Zadovoljstvo početkom radova izrazio je i Đuro Lonza dodajući kako će projekt biti završebn do 2020. godine. Buduće groblje imat će 1585 grobnih mjesta sa svom potrebnom infrastrukturom, od pristupne ceste i cesta unutar obuhvata groblja, parkirališta, kapelice, poslovnih objekata i dvorane za ispraćaj.
 

 

Groblje Dubac jedan je od najvećih infrastrukturnih projekta na jugu Hrvatske kojeg financiraju jedinice lokalne samouprave i sami građani. Investicija se kreće u okviru 140 milijuna kuna s tim da će veći dio tog iznosa financirati građani kroz cijenu grobnica, njih 1600, dok će ostatak osigurati Grad Dubrovnik i Općina Župa dubrovačka u odnosu 76 naprema 24 posto.

 

 

dubrovnik.hr

Najčitanije (7 dana)

Prometna na magistrali, problemi u prometu
IGRE: Čarobna šuma na Lovrijencu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja