Petak, 19. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

UZ DAN POBJEDE: ŽUPAN DOBROSLAVIĆ - Nadahnuti nedavnom prošlošću okrenuti smo budućnosti

05.08.2016.


Župan Nikola Dobroslavić uputio je čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja. Tekst čestitke u nastavku;

 

 

'Poštovani sugrađani,
 

Ove godine na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obilježavamo 21.obljetnicu vojno redarstvene operacije Oluja. Veličanstvena pobjeda hrvatske vojske u oslobađanju zaposjednutih područja Knina, Like, Banovine, Korduna potvrdila je nepobjedivost domoljublja i slobodoljublja, snagu  hrvatskog vojnika i najavila uspostavu ustavnopravnog poretka na cijelom državnom  teritoriju, što je kasnije i ostvareno mirnom reintegracijom hrvatskog Podunavlja. Pobjedu u Oluji i slobodu Domovine zahvaljujemo našim braniteljima i našem prvom predsjedniku dr. Franju Tuđmanu. Na njih smo trajnoponosni. Mi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji posebnosmo ponosni što su branitelji iz ove županije dali velik doprinos u Oluji, ali i u obrani cijele Hrvatske i pobjedi nad velikosrpskim agresorom. Ponosni smo da su obranili ovaj grad slobode i zaustavili agresora, kasnije oslobodili cijelo područje naše županije.

Klanjamo se onima koji su na oltar Domovine prinijeli najveću žrtvu - svoj život. Zahvaljujemo njihovim obiteljima što su odgojile takve junake i domoljube. Njihov primjer trajni je putokaz za naš i sve buduće naraštaje.

Slaveći jedan od naših najvećih blagdana, nadahnjujući se našom slavnom nedavnom prošlošću, okrenuti smo budućnosti, onome što su sanjali naši branitelji i zašto su se žrtvovali, a to je neovisnost i sloboda Domovine, razvijena demokracija, bolji uvjeti života za naše građane, kvalitetno obrazovanje i nova radna mjesta za naše mlade.

Sretan vam, dragi sugrađani, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!'

 

Najčitanije (7 dana)

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor
Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja