Nedjelja, 10. prosinca 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

KANADER GASI: Požar iz BiH prijeti Župi i Konavlima

02.09.2016.


Kanader u niskom letu danas je uznemirio Župljane. Naime, vatra koja već nekoliko dana gori u Bosni i Hercegovinu jutros je ponovno prešla državnu granicu i prijeti Župi dubrovačkoj i Konavlima. Vatrogascima pomažu i dva kanadera.

 

 

 

 

Hrvatski vatrogasci taj su požar na hrvatskom dijelu u četvrtak stavili pod kontrolu, ali je bura u petak ujutro ponovono vatru prebacila preko granice

 

 

 

Prema riječima županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića radi se o velikom području koje požar obuhvaća, dužinom preko jednog kilometra.

 

 

 

- Vatrogasci su na terenu koji je veoma nepristupačan, a dio unutar BiH je miniran i ne smijemo izlaziti na njega. Moramo biti oprezni i paziti da se požar ne spusti do Župe i Konavala. Požar još uvijek gori i za sad ničem ne prijeti, ali sa sigurnošću mogu reći da će biti posla za cijeli današnji dan, pojašnjava Simović.

 

 

 

Inače, prema izvješću Državne uprave za zaštitu i spašavanje, požar raslinja na nepristupačnom i minski sumnjivom području u Konavoskim brdima kod Ivan križa, a koji je došao iz BiH i za koji je JVP Konavle dobila dojavu dana 27. kolovoza i svakodnevno nadzirala, 1. rujna ušao je u teritorij RH. Požarom je u RH zahvaćeno oko 10 ha trave, niskog raslinja i borove šume, dok je s BiH strane zahvaćena puno veća površina. Požar je gasila JVP Konavle sa 8 vatrogasaca i 3 vatrogasna vozila, a tijekom noći vršilo se dežurstvo i nadzor požara koji je i dalje aktivan sa BiH strane.

Najčitanije (7 dana)

KUPARI: Telefonska pala popriječila ulicu, nitko je ne mrda
Promocija filma „Na pragu Grada – Župa dubrovačka u Domovinskom ratu“
Novo igralište kraj škole na Mljekari


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja