Nedjelja, 14. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

U župski vrtić upisano 483 djece,smanjena lista čekanja

22.09.2016.


U Dječjem vrtiću Župa dubrovačka novu pedagošku godinu s radom je započelo 18 odgojnih skupina jutarnjeg programa i jedna skupina popodnevnog skraćenog programa u koje je ukupno raspoređeno 483 djece. Od ukupno 170 pristiglih zahtjeva za upis u pedagošku godinu 2016/2017 Upravno vijeće dječjeg vrtića uključilo je 144 djece u programe vrtića. Kako je i ove godine na redovnom upisnom roku zaprimljeno više zahtjeva za upis nego što je bilo slobodnih mjesta, utvrđena je lista čekanja za djecu koja u upisnom roku nisu ostvarila potreban broj bodova sukladno Pravilniku za upis djece u DV Župa dubrovačka., priopćeno je iz župske općinske uprave.


 

Kako bi se što više djece moglo uključiti u programe ranog i predškolskog odgoja, Općina Župa dubrovačka osigurala je dodatna sredstva u proračunu temeljem kojih su se zaposlile odgojiteljice u nekoliko odgojnih skupina, te su naknadno primljena djeca s liste čekanja.


 

Zbog navedenog lista čekanja je znatno smanjena, te se na njoj trenutno nalazi svega osmero djece jasličkog i šestero djece vrtićkog uzrasta.


 

Općina Župa dubrovačka u proračunu će također osigurati sredstva koja će iskoristiti za zapošljavanje tajnika i stručnog suradnika logopeda, a planirano je povećanje satnice kućnog meštra kao i zdravstvene voditeljice. Osim toga, svoj potrebitoj djeci s teškoćama u razvoju osigurano je prisustvo asistenta tijekom boravka u vrtiću.


 

Proračun Dječjeg vrtića Župa dubrovačka u 2016. godini iznosi 7.778.725 kuna od čega Općina Župa dubrovačka osigurava čak 5.000.000  kuna bi se i dalje zadržala cijena vrtića koja je među najpovoljnijima u Županiji, te kako se roditelje ne bi izlagalo dodatnim troškovima, stoji također u priopćenju.

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja