Utorak, 16. kolovoza 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Zanimljivosti /

LIDIJA BAČIĆ: Očito me mater i Dalmacija napravila takvom da me svi seciraju i kad pijem kavu

24.03.2017.


Jedna od zanimljivijih glazbenih pojava na našoj domaćoj sceni posljednjih nekoliko godina zasigurno je Splićanka Lidija Bačić. Pjevačica koja je jednako dobra u baladama, rock-u kao i zabavnoj glazbi. No posljednjih godinu – dvije posebno plijeni svojim seksipilom za koji može zahvaliti genetici i, kako sama kaže, energičnim nastupima, kakav će zasigurno biti i ove subote, 25. travanja u Revelinu. Bio je to i povod našem razgovoru. 

U osam godina, koliko ste na sceni, nametnuli ste se kao jedna od najtraženijih izvođačica na festama i klubovima. Što je po vama bila glavna prekretnica u karijeri?

 

-    Sve nagrade za najbolji vokal, na svim festivalima i odluka da surađujem s najjačim autorima koji pogađaju puls naroda, pa sam postala osim hvaljena za vokal i slušana zbog jakih pjesama. 

Kako tako uspješno usklađujete privatni i estradni svijet?

 

-    Ja sam jedna verzija alkemičara. Ne znam kako mi uspijeva, ali volim svoj posao oduvijek, a sve se drugo posložilo kako treba. Želim da me pamte po pjesmama i glasu, a ne po ljubavima. 

Koja je za vas najveća poveznica s Dubrovnikom?

 

-    Iza moga Splita, sigurno najljepši grad. Puno puta sam ostajala bez daha od ljepote Dubrovnika, a posebna mi je čast što ću pjevati za drage Dubrovčane i Dubrovčanke u Revelinu ove subote. Nosim puno dobre energije i želim da se svi prokleto dobro zabavimo. 

Smeta li vam što se uz pjesme uvijek komentira i vaš izgled?

 

-    Ne, sve velike karijere su jednako i vizualne. Pogledajte opus Michaela Jacksona … Uzimao je Iman u spotove da bi bio konkurentan … Maroon 5 ima pjevača koji je polugol kao i Freddy iz Queena … glazba je oduvijek vizualna. Ja vjerujem u svoj glas, ali sigurno neću skrivati svoje tijelo, ako je već dio mene … 

Koja je po vama granica seksipila i vulgarnosti?

 

-    Ako se klinka skida na Facebooku za lajkove – meni je to vulgarno. Ako se pjevačića poput Beyonce skine i pokazuje svoju umjetnost – meni je to ok. Halle Berry je dobila Oskara za ulogu u kojoj je potpuno gola. Znači, to je sve oblik prezentiranja sebe. U 2017. ja sam još skromna kada gledam druge kolegice, ali eto, očito me mater i Dalmacija napravila takvom da me svi seciraju i kad pijem kavu.
 

Imate preko 500.000 pratitelja na društvenim mrežama Instagramu i Facebooku, a 'okrunjeni' ste i titulom kraljice društvenih mreža. Laska li vam to?

 

-    Ja samo uživam u svome poslu, svaki koncert mi je fešta, a društvene mreže su samo medij kojim komuniciram s publikom da uživo čuju moje pjesme i nadograđuju moj rad. Sretna sam i puno novosti možete očekivati od mene. 

Što možemo očekivati u subotu u Revelina?

-    Dubrovnik, Revelin, punokrvni live nastup jer najviše volim pjevati i radim to dobro. Publika će doma sretna. Garantiram!

 

Najčitanije (7 dana)

Prometna na magistrali, problemi u prometu
Priča o Brgaćaninu koji je preplovio Atlantik
JOŠ 3 DANA: Novčana potpora Županije za obitelji s četvero i više djece


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja