Četvrtak, 30. studenog 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Državni inspektorat upozorava na opasna auta i motore

03.12.2013.


Državni je inspektorat izdao upozorenje o opasnim proizvodima, točnije vozilima. Upozorili su da su motocikli Harley Davidson M.Y. 2014 Touring i Custom Vechicle Operation opasni za korisnike jer se hidraulički sustav spojke ne može dovoljno podići i odvojiti od spojke, te postoji mogućnost da je ugrađena pogrešna pločica spojke.  Distrubuter u Hrvatskoj je KONGOVA GARAŽA d.o.o., Zagreb, Oranice 104, a inspektorat poziva potrošače koji su kupili navedene motocikle da se obratite distributeru o mogućnosti zamjene hidrauličnog cilindra spojke motocikla.

 

Upozoravaju da je opasno i vozilo Audi S6, RS6, S7, kod 4G-MY 2011-2014 jer se dovod goriva tijekom vremena može oštetiti zbog procesa u proizvodnji. U najgorem slučaju gorivo može istjecati što predstavlja potencijalni rizik od požara i uzrokovati opekline i ozljede korisnika. Distributer u Hrvatskoj je P. Z. AUTO d.o.o., Velika Gorica, Zagrebačka 117, a inspktorat poziva potrošače da zamjene navedeni uređaj.

 

Istaknuli su da je opasnost za korisnike i vozilo Mitsubishi Lancer Evolution (CZ4A), proizvedenih između 2008. - 2014. godine, i to zbog nedostatne čvrstoće vara, gdje se cilindar spojke može slomiti, što može rezultirati istjecanjem tekućine. Spojka može postati neuporabljiva kod promjene stupnja prijenosa ili kod pokretanja vozila nakon što je motor bio isključen. Distributer u Hrvatskoj je LMG AUTOKUĆA d.o.o., Staro Čiče, Velikogorička 18a, a potrošače inspektorat poziva na otklanjanje poteškoća.

 

Upozorenje je izdano i za jedan autobus i to autobus HGV, tip Scania. Distributer za Hrvatsku je SCANIA HRVATSKA d.o.o., Zagreb, Karlovačka 96, a poslovni korisnici su obaviješteni od strane distributera o mogućnosti provjere i zamjene kočnih crijeva.

 

Dnevnik.hr

Najčitanije (7 dana)

Na Brgatu Trebinjac uhvaćen s gotovo 20 kilograma kokaina, sproveden u zatvor
Božićna radionica: Jesu li čarobne župske kuglice
Libertasove usluge mogu se produžiti u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja