Nedjelja, 5. svibnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

Župska Općina i MUP dogovaraju realizaciju pristupne ceste u Kuparima

12.05.2017.


Predstavnici Općine Župa dubrovačka i Ministarstva unutarnjih poslova potpisali su  Sporazum o međusobnim pravima i obvezama u svezi realizacije projekta pristupne ceste i TS 10(20)/0.4 kV te privremenog korištenja pristupnog puta u zoni javne i društvene namjene u Kuparima, priopćeno je iz župske općinske uprave.



 

Radi se o dijelu zone ex. VU Kupari na kojem su bili hotel Mladost, sportski tereni te upravna zgrada (recepcija, ambulanta i pošta), a sada zoni javne i društvene namjene na kojoj je sukladno Darovnom ugovoru Vlade RH predviđena izgradnja novog Dječjeg vrtića, Doma umirovljenika te smještajnih kapaciteta za potrebe MUP-a RH, sve sukladno Urbanističkom planu uređenja Blato (Službeni glasnik Općine Župa dubrovačka 15/12, 08/16) koji je na snazi.



 

Općina i MUP RH će zajednički financirati izradu projektne dokumentacije i izgradnju nove prometnice s pripadajućom komunalnom infrastrukturom te TS 10(20)/0.4 kV.



 

MUP će za potrebe novoobnovljene zgrade ex. hotela Mladost moći koristiti i održavati postojeći internu prometnicu do izgradnje planirane javne prometnice ili do početka realizacije projekta rekonstrukcije i dogradnje Dječjeg vrtića planiranog na česticama zemljišta preko kojih prelazi navedena interna prometnica.


 

Osim korištenja interne prometnice MUP će moći koristiti i postojeće sportske terene uz obvezu da iste primjereno osvjetli kako bi se za sve stanovnike Općine Župa dubrovačka omogućilo njihovo korištenje i u večernjim satima.


 

Ishođenje građevinske dozvole za navedenu prometnicu očekuje se do kraja godine, a izgradnja iste predviđena je za 2018. godinu, stoji također u priopćenju iz Općine Župa dubrovačka.

 

 

 

Najčitanije (7 dana)

PROMO: Otvoren japanski restoran u Gradu
OPĆINA ŽUPA: Kanalizacija se izlila zbog problema u kolektoru
ŠTO SE DOGAĐA: Izbila čista voda na stijeni na Banjama


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja