Petak, 29. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

DAN DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE: Župana Nikola Dobroslavić: Ne damo Županiju ukidati i pripajati

12.05.2017.


Dan Dubrovačko-neretvanske županije održan je danas u dubrovačkom kazalištu. Okupljene je pozdravio župan dubrovačko-neretvanski, a njegov govor prenosimo u cjelosti:



 

„Čestitam svima Dan županije i blagdan našega nebeskog zaštitnika Sv. Leopolda Bogdana Mandića.



 

U prigodi ovoga Dana županije neću govoriti o ostvarenjima i planovima, jer smo pred izborima, pa bi moglo biti neprimjereno. Iskoristit ću prigodu i govoriti o županiji na jedan drugačiji način.


 

Dragi Bog dao je nama Hrvatima najljepši komad zemlje na svijetu, udijelio nam je puno vrlina, ali i dopustio puno poroka s kojima se borimo kroz cijelu povijest.


 

Nama u DNŽ dao je opet najljepše područje Hrvatske, da na njemu uživamo i trpimo, da ga veličamo i kudimo, da ga štitimo i branimo.


 

Od naših predaka baštinimo, doista, golemo materijalno i duhovno bogatstvo:

povijesne gradove: Dubrovnik, Korčulu, Ston, drevnu Naronu, plodnu Dolinu Neretve, očuvanu prirodu Korčule, Lastova, Mljeta, Elafita, Pelješca, Konavala, Primorja, čisto, azurno plavo more.


 

Slavu i djela velikana: Marka Pola, Kneza Domagoja, Boškovića, Gundulića, Držića, Božidarevića, trgovaca, pomoraca..Baštinimo mjeru i sklad što izviru iz svega što je oko nas u ovom čudesnom Gradu. Čvrstu vjeru, privrženost obitelji, zavičaju, Domovini. Baštinimo domoljublje posebno iskazano u obrani Juga Hrvatske. Zbog svega toga snažno volimo ovu županiju.Ustrajno se borimo za njene interese.


 

Ne damo je ukidati i pripajati. Ne damo prekrajati njene gradove i općine. Ne damo njene institucije. Ne prihvaćamo odsječenost od matice. Ne prihvaćamo prometnu izoliranost. Ne damo koristiti je za sebične interese. Obliti privatorum publica curate – trajni je podsjetnik.Ne damo se s njom izrugivati.


 

Gradimo je po mjeri njenih građana i uljuđenog svijeta. Želimo je očuvanu, ali na korist njenih žitelja. Želimo je čistu i sigurnu.Gradimo je tolerantnu i otvorenu, ali svoju. I takva će biti. Na ponos njenih građana. Na ponos domovine nam Hrvatske.



Moja županija ima danas svoj dan. Neka joj je sretno. Neka je čuva njen zaštitnik Sv. Leopold Bogdan Mandić.Neka je čuva Sv. Vlaho. Sretan vam, gospođe i gospari, Dan Dubrovačko- neretvanske županije.

Vezane vijesti

FOTOGALERIJA: Svečana akademija povodom Dana Dubrovačko-neretvanske županije

Najčitanije (7 dana)

PU dubrovačko-neretvanska zapošljava u više odjela, provjerite uvjete
Lonza odgovara na pitanje tko će biti kandidat HDZ-a za župskog načelnika
Grofovi obnovili hrvatsku zastavu na stijeni poviše Komolca


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja