Subota, 13. srpnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Župske jaslice Lea Kleškovića predstavljat će Hrvatsku na izložbi u Luksemburgu

13.07.2017.


Na izložbi božićnih jaslica u Luksemburgu Hrvatsku će predstavljati Župske jaslice autora Lea Kleškovića. Ovog svestranog Župljanina organizator izložbe Paul Nilles je „otkrio“ vidjevši njegove jaslice u više novina i portala te je s njime stupio u kontakt preko Michelle Kojakovic iz kluba stranaca u Dubrovniku.

 

 

 

- Organizator izložbe Paul Nilles je kolekcionar koji sakuplja božićne jaslice iz cijelog svijeta. U privatnoj kolekciji ima preko 630 jaslica, a skuplja ih preko 25 godina. Veliki broj jaslica koje je prikupio su unikatne ili su posebno izrađene za njega. Pa tako dugi niz godina prikupljajući ih rodila se idea o izložbi na kojoj će biti izložene njegove jaslice. Na prvoj izlozbi prije mnogo godina bilo je izlozeno ukupno 30 setova, a do danas ih je izloženo preko 600 različitih setova napravljenih od raznih materijala u raznim oblicima i stilovima izrade. Izložba se održava svake 2-3 godine u ESCH-ALZETTE u Luksemburgu. Ove godine u prosincu na izložbi ce biti izloženo ukupno 111 razlicitih setova božićnih jaslica iz 111 zemalja cijeloga svijeta, pojašnja nam Leo Klešković.

 

 

 

Ovaj svestrani Župljanin za ovu je prigodi izradio jaslice u veličini od 27-30 cm i koje su oduševile Paula Nillesa. Jedinstvene zbog svog izgleda, materijala i posebnog načina izrade u narodnoj nošnji Župe dubrovačke privlače pažnju kolekcionara i ljudi iz cijelog svijeta. Upravo svojim posebnim dizajnom i narodnom nošnjom privukle su pažnju Paulu Nillesu te ih je poželio imati u svojoj kolekciji te ih izložiti i predstaviti na izložbi u Luksemburgu.

 

 

 

Izložba se organizira u sklopu " LES AMIS DE L'ORGUE ESCH SACRE - COEUR" i otvorena je svaki vikend u prosincu od 14:00 do 18:00 sati gdje će se nakon razgledavanja izložbe u 18:00 sati nedjeljom održati 4 koncerta.

 

 

 

Za Kleškovićeve radove već su čuli mnogi diljem svijeta pa su se i brojni kolekcionari već zainteresirali. Kolekcionarka iz Portugala se javila i želi da joj izradi dva seta jaslica i to jedne u župskoj a druge u konavoskoj nošnji. Također ovih dana došao je u Dubrovnik čovjek iz SAD i svratio u Župu, točnije u Mandaljenu, uzeti unikatne figure u narodnoj nošnji Dubrovačkog kraja jer želi imati izvorni suvenir.

Najčitanije (7 dana)

Otvoren teniski turnir Dubrovnik DUB Bowl
Kakvu je hranu najbolje konzumirati ljeti
Izbornik Tucak objavio imena vaterpolista za Olimpijadu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja