Nedjelja, 14. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

OPĆINSKO VIJEĆE: Hoće li se u Župi naplaćivati parking

27.07.2017.


Jučer sam svjedočio incidentu u Mlinima, tamo se kupam i problemi nastaju zbog prometa jer se automobili parkiraju na kolnik i jednoj ženi jučer su izbušene gume na autu, rekao je u sklopu vijećničkih pitanja na sjednici Općinskog vijeća Marko Miloslavić (KLGB Marko Miloslavić) koji vjeruje da bi neke stvari trebalo promijeniti.

- Ne daj Bože nesreće, ne znam koja vatrogasna kola tuda mogu proći. A stranci su neupućeni, oni se isto nabijaju. Kako se to uopće može urediti? Možda da Općina zaposli prometnog redara koji bi tamo stajao i regulirao promet. - rekao je Miloslavić.

Općinski načelnik Silvio Nardelli odgovorio mu je kako bi prometni redar u Župi dubrovačkoj trebao biti zaposlen tijekom cijele godine, iako "je pitanje koliko se to isplati".

- Možemo zabraniti parkiranje lancima, stupićima, kuglama... Policija reagira, nije svakodnevno tu, izađe na teren i kažnjava. To je očito jedini način. Ali, senzacionalno rješenje ne postoji. Mlini su takvi, svojom konfiguracijom i izgrađenosti. Neki prijedlozi kao što je primjerice izgradnja parkinga u parku Striježica su nesuvisli i tako nećemo rješavati probleme. - rekao je Nardelli, dodajući kako do rješenja treba doći u partnerskom odnosu sa stanovnicima Mlina.

- Općenito, što se tiče Mlina, predlagala se izgradnja kružnog toka, ali i postavljanje rampe poput one u Srebrenom, a s čim se stanovnici nisu slagali. Morat ćemo to rješenje odraditi sljedećih godina, slagali se stanovnici Mlina ili ne. - kazao je Nardelli.

Miloslavić je rekao da mu je donekle opravdana gužva kod onih koji je stvaraju jer se zaustavljaju kad vode djecu u vrtić, ali i da mu je nedopustivo gužvu stvarati jer se ide na kupanje. Vjeruje "kako postoje manji koraci koji bi krenuli u smjeru rješavanja problema". Smatra kako bi trebalo poticati alternativne načine kretanja, napomenuvši kako kod kupališta u Mlinima stoji zabrana vožnje biciklom.

- U Župi nema niti ocrtanih parkinga za motore. U tom smjeru se može smanjiti problem za nekoliko posto. Mislim da treba ljude naviknuti da se ne može svuda doći s autom. - kazao je Miloslavić.

Voditelj Odsjeka za komunalno gospodarstvo Jure Marić prokomentirao je "famu oko vrtića i rotora u Srebrenom", odnosno gužve koja se stvara kad se djeca razvoze u vrtić.

- Ti komentari znaju biti iritantni. Najniža cijena parkinga u garaži je pet kuna. A i dogovoreno je s vlasnikom garaže 15 minuta besplatnog zadržavanja. Objašnjeno je roditeljima sve skupa u vrtiću. Komentare pojedinih majki i očeva ne bih niti komentirao kad sam ih pitao zašto ne odu u garažu kad im je to omogućeno! Išao sam u garažu u tim satima, mjerio vrijeme koliko mi treba da sve obavim, nikad mi ne bi trebalo više od 10 minuta. Tu radim i vidim svako jutro situaciju. Ljudi staju na rotoru s poprilično zanimljivim komentarima prema rotoru, a ne pada im napamet poći u garažu. Kao nemaju vremena. To obrazloženje je smiješno jer treba manje od 10 minuta za poći u garažu. To je čisti komod jer se nekome ne da u garažu. - rezolutan je bio Marić.

Načelnik Nardelli nabrojio je sva mjesta gdje se može parkirati, ističući, između ostalog, da postoji i parking pored Općine u Srebrenom, ali i "druga parkirališta u vlasništvu Općine, kao i vanjski parking i garaža od Sheratona".

- Dakle, onaj tko kaže da fali parkirnih mjesta ili je glup ili laže. Ali, takvi smo kakvi jesmo i ne poštujemo stvari, zato nastaju problemi. Vidjet ćemo koliko će policija kaznama doprinijeti da se situacija poboljša. Morat ćemo se naviknuti da plaćamo parking, kako smo naviknuli i u Gradu Dubrovniku. - naveo je Nardelli.

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja