Nedjelja, 5. svibnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Četvrti Good Food Festival održat će se od 19. do 22. listopada

05.10.2017.


U uredu Turističke zajednice grada Dubrovnika održana je konferencija za medije na kojoj je bio predstavljen Good Food Festival 2017. koji će se održati u Dubrovniku od 19. do 22. listopada.

 

 

 

 

Na konferenciji za medije govorili su direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić, pročelnik Upravnog odjela Grada Dubrovnika za poduzetništvo, turizam i more Marko Miljanić, predsjednica Humanitarne udruge Deša Jany Hansal, ravnatelj Turističko ugostiteljske škole Antun Perušina, direktor Dubrovačke Pivovare Dario Ševelj i voditeljica Odjela za događanja hotela Rixos Libertas Sanda Pavlinić. Nakon konferencije upriličen je prigodni tratamenat kao primamljivi uvod u Good Food Festival 2017.

 

 

 

Turistička zajednica Grada Dubrovnika osmislila je gastronomsku poslasticu za sve ljubitelje dobre hrane koja će se odvijati od 19. do 22. listopada i obuhvaćati brojne događaje. Bogat četverodnevni program četvrtog izdanja Good Food Festivala imat će bogatu ponudu ukusne hrane i najboljih vina.

 

 

 

Iz programa izdvajamo sedam radionica koje će se održavati u uredu Turističke zajednice grada Dubrovnika na Brsaljama, četiri radionice pripreme tradicionalnih slastica Humanitarne udruge Deša te dvije radionice branja maginja, kuhanja džema i branja jestivog bilja Udruge Škola iz Majkova, večere s poznatim chefovima Priskom Thuring uz pratnju glazbene dive Zorice Kondža i Ivanom Pažaninom, Dubrovačku trpezu i svečanu završnicu festivala na humanitarnoj gala večeri u hotelu Rixos Libertas Dubrovnik, uz nastup poznatog pjevača Giuliana. Cijeli prihod humanitarne gala večere u hotelu Rixos Libertas Dubrovnik koji se uplaćuje Udruzi Dva skalina.

 

 

 

Osim bogatog programa festival uključuje razna događanja koja se održavaju sva četiri dana festivala: vinokušnje, sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda, gastro ture, posebnu festivalsku ponudu slastica, posebne menije od 100 kuna u 28 dubrovačkih restorana i Dane slavonske kuhinje u restoranu Mimoza.

 

 

Na festivalu sudjeluje više od 50 ugostiteljskih objekata: 30 restorana s posebnim festivalskim menijima, četiri wine bara koji organiziraju vinokušnje, četiri hotela, nekoliko slastičarni i prva dubrovačka pivovara, kao sasvim nova ponuda za ljubitelje piva te brojni drugi ugostiteljski objekti koji sudjeluju na tradicionalnoj Dubrovačkoj trpezi.

 

 

 

Na festivalu sudjeluju poznati chefovi Priska Thuring, Ivan Pažanin i Ozgur Donnertas, voditelji raznih prezentacija i radionica: Marina Žibert Ercegović, Tereza Poljanić, Maja Brekalo, Jadranka Ničetić, Lucija Tomašić, Antonia Medo, Udruga Deša i Udruga Škola iz Majkova, dolaze nam gosti sa otoka Krka iz Vinotela, prvog vinskog hotela u Hrvatskoj i gosti iz Vukovarsko srijemske županije koji nam donose svoja tradicionalna jela i vina. Good Food Festival osim gastronomskog i enološkog karaktera ima i edukativni i humanitarni karakter.

 

 

Ove godine je organizirano posebno stručno vođenje za učenike Privatne gimnazije Dubrovnik na temu „Marin Držić i dubrovačka renesansna kuhinja“ koje je TZ grada Dubrovnika organizirala u suradnji s Domom Marina Držića. Također će se za učenike Turističko ugostiteljske škole Dubrovnik održati posebna radionica pod nazivom „Pasta i razgovori o hrani“ koju će voditi Marina Žibert Ercegović.

 

 

 

Organizatori Dubrovačke trpeze, čiji prihod ide u humanitarne svrhe, uz TZ grada Dubrovnika su: Grad Dubrovnik, Županija Dubrovačko- neretvanska, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Dubrovnik,  Obrtnička komora Dubrovačko neretvanske županije, Ceh ugostitelja i Turističko ugostiteljska škola Dubrovnik.

Najčitanije (7 dana)

PROMO: Otvoren japanski restoran u Gradu
OPĆINA ŽUPA: Kanalizacija se izlila zbog problema u kolektoru
ŠTO SE DOGAĐA: Izbila čista voda na stijeni na Banjama


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja