Petak, 19. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Župan Dobroslavić u novogodišnjoj poruci: Želimo fizički početak radova na Pelješkom mostu

31.12.2017.


Župan Nikola Dobroslavić uputio je  sugrađanima čestitku za novu 2018. godinu. Tekst čestitke donosimo u cijelosti:

 

 

Poštovani sugrađani,

 

Godina na izmaku ostat će nam u sjećanju kao jedna od najuspješnijih od osnutka Dubrovačko-neretvanske županije. Osim rekordne turističke sezone, u ovoj godini Europska komisija donijela je odluku o sufinanciranju izgradnje Pelješkog mosta, a po priznanju ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijele Žalac, najbolja smo hrvatska županija po privlačenju sredstva iz EU. U godini na izmaku Vlada RH potvrdila je županije kao partnere u kreiranju regionalne politike, zadržali smo Policijsku upravu u županiji, vratili Poreznu upravu, vraća se Trgovački sud, preostaje još vratiti Carinsku upravu u Dubrovnik. Ponajbolja smo županija po gospodarenju pomorskim dobrom i ubranim prihodima iz tog izvora. Ovu godinu obilježili su i 700. obljetnica ljekarništva u Dubrovniku, završeni terminal Zračne luke, spriječeno štetno koncesioniranje Terminala u Gruškoj luci, završetak lučice Batala i izgradnja Doma za osobe s teškoćama u razvoju „Dva skalina“.

 

 

U godini u koju ulazimo želimo, uz fizički početak radova na Pelješkom mostu, konačno riješiti trasu brze ceste od Zračne luke Dubrovnik do Grada i Osojnika, kao i trajektnu luku Perna i Novu luku u Korčuli, očekujemo početak radova na Centru za gospodarenjem otpadom ”Lučino razdolje”, potpisivanje ugovora o financiranju programa razvoja širokopojasne infrastrukture, ali i konačno definiranje projekta Kongresnog centra Dubrovnik. U novu godinu ulazimo s velikim planovima, ali i s velikim optimizmom i vjerom u svoje snage i u vas – naše sugrađane.

 

 

Svima Vama, i vašim obiteljima, u 2018. godini želim dobro zdravlje i puno uspjeha kako na privatnom tako i na poslovnom planu.

Sretna vam Nova 2018. godina

Vaš župan

Nikola Dobroslavić

Najčitanije (7 dana)

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor
Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja