Nedjelja, 10. prosinca 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Pero Marić iz Hotela Plat odlazi u crikvenički Jadran

24.01.2018.


Nadzorni odbor crikveničkog Jadrana u utorak je zbog isteka mandata razriješio Dina Manestra dužnosti predsjednika Uprave, a na čelu te tvrtke naslijedit će ga Pero Matić, objavljeno je putem Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa).

 

 

Nadzorni odbor je za novog predsjednika Uprave Jadrana imenovao Peru Matića, a za članicu Uprave imenovao je članicu Nadzornog odbora Mariju Galjanić-Sovar.

 

 

Kako se navodi u priopćenju Jadrana, odluke o razrješenju predsjednika Uprave te imenovanju njezina novog predsjednika donesene su jednoglasno, a odluka o imenovanju članice Uprave donesena je s tri glasa 'za' jer se članica Nadzornog odbora Galjanić-Sovar izuzela iz glasovanja. Donesene odluke stupaju na snagu s danom donošenja, navodi se u objavi koja je kasno poslijepodne objavljena putem Hanfe.

 

Inače, novi čelnik Jadrana Pero Matić je do kraja svibnja prošle godine bio na čelu Hotela Plat.

 

 

Sjednica, pak, Nadzornog odbora na kojoj se odlučivalo o imenovanju čelnika crikveničke turističko-hotelijerske tvrtke dosad je odgađana dva puta. Prvotno je bilo planirano da se održi 16. siječnja, ali je odgođena za 17. siječnja, no i tada je odgođena pa je održana tek danas.

 

 

Crikvenički Jadran je u većinskome državnom vlasništvu, a Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) objavio je početkom studenoga prošle godine javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju 34.754.768 ili 70,74 posto dionica Jadrana.

 

 

CERP je primio 22 pisma namjere za kupnju toga većinskog udjela u Jadranu, no pristigla je samo jedna obvezujuća ponuda koju su zajedno dala dva mirovinska fonda - PBZ Croatia osiguranje i Erste Plavi. Oni su za 70,74 posto dionica Jadrana ponudili 199,8 milijuna kuna, što je gotovo šest milijuna više od početne cijene koju je tražio CERP, te su se obvezali na dokapitalizaciju od 200 milijuna kuna.

 

 

Početkom ove godine dionice Jadrana uvrštene su na službeno tržište Zagrebačke burze i njima se prvi dan trgovalo 10. siječnja.

Najčitanije (7 dana)

KUPARI: Telefonska pala popriječila ulicu, nitko je ne mrda
Promocija filma „Na pragu Grada – Župa dubrovačka u Domovinskom ratu“
Novo igralište kraj škole na Mljekari


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja