Subota, 20. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Vlada predlaže Frana Luetića za direktora Zračne luke Dubrovnik na šest mjeseci

25.01.2018.


Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade RH donesena je odluka da se Skupštini društva Zračna luka Dubrovnik d.o.o. Vlada predloži imenovanje Frana Luetića za direktora društva Zračna luka Dubrovnik d.o.o., sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja kandidata za predsjednike i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, a najdulje na vrijeme od šest mjeseci.

 

 

 

Frano Luetić, dosadašnji je zamjenik direktora. Prvi čovjek dubrovačke zračne luke devet godina je bio Roko Tolić, kojemu je mandat  istekao u rujnu, ali mu je Skupštine ZL Dubrovnik kako bi se rad ZL nesmetano mogao odvijati.

 

 

 

Zračna luka Dubrovnik ima ugovore s više od sedamdeset zračnih prijevoznika. U prošloj godini po prvi puta je zabilježila više od dva milijuna putnika: bilo ih je 2,32 milijuna odnosno 16,5 posto više nego 2016. godine.

 

 

 

U svibnju prošle godine otvoren je novi putnički terminal, a u rujnu je potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji infrastrukture i suprastrukture Zračne luke Dubrovnik, vrijedan 1,125 milijardi kuna, od čega se 858 milijuna kuna financira bespovratnim sredstvima iz fondova EU.

 

 

 

Projekt obuhvaća rekonstrukciju uzletno-sletne staze, nove parkirne pozicije, moderno gorivno postrojenje koje će biti prvo takve vrste u Hrvatskoj, novu upravnu zgradu, kanalizaciju te brojne potprojekte. Pripremni radovi počeli su su listopadu. Izvođač je konzorcije u kojem su Poduzeće za ceste Split, Strabag i Elektrocentar Petek.

 

 

 

Prva faza projekta, vrijedna 476 milijuna kuna, obuhvatila je izgradnju zgrade putničkog terminala. Službeno je završena u svibnju prošle godine, a cjelokupni projekt, vrijedan 220 milijuna eura, treba biti završen do travnja 2019. godine.

 

Najčitanije (7 dana)

DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj
DIP: U Dubrovniku HDZ-u preko 57 posto, Možemo ne prelazi prag
HDZ premoćno pobjeđuje na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja