Srijeda, 29. svibnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Red button za zaštitu djece u virtualnom životu

02.02.2018.


Vršiteljica dužnosti pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost i šport Ana Čeović sudjelovala je na 2. stručno-edukativnom skupu ”Prevencija i intervencija: zaštita osobnih podataka djece” održanom u Hrvatskom Saboru u organizaciji Agencije za zaštitu osobnih podataka, Odbora za obitelj, mlade i sport, Ravnateljstva policije i Pravobraniteljice za Djecu.

 

 

Djeca i mladi najranjivija su skupina društva, a posebno kada je u pitanju zaštita njihovog prava na zaštitu osobnih podataka. Roditelji koji pripremaju i odgajaju dijete za ”stvarni život” dužni su dijete odgojiti i pripremiti za ”virtualani život”, a odgojno-obrazovne ustanove i druge nadležne institucije osposobiti učenike za život i rad prema zahtjevima suvremenih informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

 

 

 

Kako bismo sve učinili za sigurnost naše djece, prenosimo savjet nadležnih i mjerodavnih službi, a to je da na mobilnim i računalnim uređajima instalirate aplikaciju ”Red button” koju možete pronaći na web stranici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima, a posebno je prilagođena djeci jer omogućuje prijavljivanje sadržaja na internetu za koji se sumnja da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Najčitanije (7 dana)

Petar Srijemsi, dobitnik Nagrade Župe dubrovačke zahvalio svima
ZA DAN OPĆINE: Grašo u Kuparima, Stipanićev u Srebrenom...
Ministar Bačić rekao kako je Župa primjer u cijeloj Hrvatskoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja