Nedjelja, 23. lipnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

Prodavao neizgrađene stanove u Župi i ukrao preko 11 milijuna kuna

31.05.2018.


Služba kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provela je višemjesečno, zahtjevno, kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg je troje hrvatskih državljana prijavljeno za više kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su počinjenim kaznenim djelima oštetili novčanu imovinu dva trgovačka društva te 13 fizičkih osoba, kupaca stanova u izgradnji, za ukupni novčani iznos od preko 11 milijuna kuna, stoji u priopćenju iz PU dubrovačko-neretvanske, te nastavlja:  

 

 

Naime, utvrđena je sumnja da je 56-godišnjak, kao direktor i vlasnik dvaju trgovačkih društava, od kojih je jedno sa sjedištem  u Dubrovniku, a drugo u Umagu, od kraja 2014. do kraja 2016.godine, na različite načine prisvajao i zadržavao za sebe novčanu imovinu trgovačkih društava, koju su kupci stanova, čija je gradnja započeta u Župi dubrovačkoj,  uplaćivali temeljem predugovora o kupnji.

 

 

Jedan dio tako stečene novčane imovine trgovačkog društva prisvajala je i drugoosumnjičena 42-godišnjakinja, kao vlasnica trgovačkog društva koje je vodilo izgradnju stanova. 

 

 

Osim navedenog, 56-godišnjak se sumnjiči da je, na ime namirenja dugovanja trgovačkog društva iz Umaga prema fizičkim osobama, dio stanova u izgradnji trgovačkog društva iz Dubrovnika, bez naknade ustupio tim osobama dok je u jednom ustupanju potaknuo direktora trgovačkog društva trećeosumnjičenog 63-godišnjaka da  potpiše takav ugovor.

 

 

Kupce stanova prevario je na način da je od njih zahtjevao plaćanje cjelokupne ugovorene kupoprodajne cijene ili njen dio nudeći pogodnost niže cijene stana, a da  kupljene stanove nije izgradio niti predao u ugovorenim rokovima.

 

 

 

Spomenuti 56-godišnjak je, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, prijevare u gospodarskom poslovanju, povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i krivotvorenje službene ili poslovne isprave, rano jutros, doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

 

 

Drugoosumnjičena osoba 42-godišnjakinja kazneno je prijavljena za kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, a 63-godišnjak  za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i prijevaru u gospodarskom poslovanju. , stoji također u priopćenju.

Najčitanije (7 dana)

Policija o okolnostima teške prometne nesreće u kojoj je poginuo motociklist
ŽUPA ODSJEČENA: Veliki zastoj prometa zbog prometne na magistrali, teško i preko Brgata pa i kroz Gruž


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja