Utorak, 21. svibnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   info    |   đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Sport /    Sve vijesti iz rubrike Sport

IGRA SE 35. DIVLJA LIGA: Prijave se primaju do 18. srpnja!

09.07.2018.


Prijave momčadi za nastup u 35. Prvenstvu dubrovačkih kupališta u vaterpolu, Divljoj ligi, primaju se do 20 sati u srijedu, 18. srpnja, i to u Caffe baru Giro, koji se nalazi u sklopu Trgovačkog centra Tommy. Na istom mjestu može se prijaviti i domaćinstvo terena.

Ždrijeb će se održati u četvrtak, 19. srpnja. Kvalifikacije neće početi prije subote, 21. srpnja, a glavni turnir kreće u subotu, 4. kolovoza, i to utakmicama 1. kola u skupinama 'A' i 'B', koje će se igrati u Mlinima. Finale se igra u Portu, 19. ili 20. kolovoza.

Turnir

U glavnom turniru igrat će 16 momčadi raspoređene u četiri skupine od kojih će svaka skupima brojati po četiri momčadi. Nakon igre svatko sa svakim u skupini (tri kola), u drugi dio natjecanja, u kojem se igra po klasičnom kup sustavu, igrat će po dvije prvoplasirane momčadi svake skupine. Dakle, drugi dio glavnog turnira sastoji se od četvrtfinala, polufinala i finala, tj. utakmica za treće i prvo mjesto. U glavni turnir, u kojem je mjesta za 16 najboljih, izravni plasman ima osam najboljih momčadi prošlogodišnje Divlje lige, dok će ostalih osam mjesta popuniti najuspješnije momčadi kvalifikacija.

Ukoliko koja od osam najuspješnijih momčadi prošlogodišnje Divlje lige ne dostavi svoju prijavu, to mjesto također će se popunjavati kroz kvalifikacije. S obzirom na prošlogodišnji plasman, mjesto u glavnom turniru imaju sljedeće momčadi: FUN H20 Mlini (prvak, nositelj skupine A), Elita (finalist, nositelj skupine B), Kamen mali (treće mjesto, nositelj skupine C), Turčin Danče (četvrtoplasirani sastav, nositelj skupine D), te Palace, Češke banje, Kokoti i Kolorina, prošle sezone sudionici četvrtfinala.

U četvrtfinalu glavnog turnira igraju A1-B2 (pobjednik skupine A — drugoplasirani iz skupine B), A2-B1, C1-D2 te C2-D1, a u polufinalu pobjednici susreta A1-B2 protiv C2-D1, a u drugom polufinalu pobjednik susreta A2-B1 protiv pobjednika susreta C1- D2. Kvalifikacije se igraju po starom. Kup s repasažom. Dakle, imaju pravo na jedan poraz. Ne i na drugi.

Tko ima pravo nastupa?

Pravo nastupa u Divljoj ligi 2018. godine imaju: Svi građani grada Dubrovnika koji prebivalište imaju na području bivše općine Dubrovnik ili oni kojima je mjesto rođenja na području bivše općine Dubrovnik, a koji nikad nisu igrali ili bili u zapisniku ni na jednoj službenoj vaterpolskoj utakmici bilo kojeg uzrasta.

Ukoliko su igrali ili bili u zapisniku najmanje jedne službene vaterpolske utakmice bilo kojeg uzrasta, vrijede sljedeća pravila:
Igrač, član kluba Prve lige, koji je igrao ili bio u zapisniku službene utakmice, ima pravo nastupa nakon dvije vaterpolske sezone bez nastupa, dakle, ako nije igrao u sezonama 2016./17. i 2017./18.

Igrač, član kluba Prve 'B' lige ili Druge lige, koji je igrao ili bio u zapisniku službene utakmice, ima pravo nastupa ako nije igrao ili bio u zapisniku službene utakmice od 1. siječnja 2017. Igrač, član kluba Treće lige i niže, koji je igrao ili bio u zapisniku službene utakmice, ima pravo nastupa ako nije igrao ili bio u zapisniku službene utakmice u tekućoj kalendarskoj godini, od 1. siječnja 2018.

Igrač mlađe uzrasnih kategorija, koji je igrao ili bio u zapisniku službene utakmice, ima pravo nastupa ako nije igrao ili bio u zapisniku službene utakmice od 1. siječnja 2017.

Igrač iz kategorije veterana, rođen 1. siječnja 1979. i mlađi ima pravo nastupa ako nije igrao ili bio u zapisniku službene utakmice od 1. lipnja 2017.

Veterani rođeni prije 31. prosinca 1978., bez obzira jesu li imali nastup ili ne nakon 1. lipnja 2017., imaju pravo nastupa.
Isto vrijedi i za igrače koji su nastupali u ligama drugih država.

Kako sastaviti ekipu?

I dalje su na snazi pravila o kojima treba voditi računa prilikom sastavljanja momčadi za nastup u Divljoj ligi. Svaka ekipa može prijaviti najviše 16 igrača.

U ekipi od tog broja mogu biti najviše četiri igrača koja su prije igrala u Prvoj i Prvoj 'B'/Drugoj ligi, a koji se još računaju kao prvoligaški i drugoligaški igrači, s tim da prvoligaških igrača u zapisnik na jednoj utakmici, gdje ekipa može prijaviti najviše 14 igrača, može biti najviše tri.

U svakoj ekipi može biti najviše jedan igrač veterana, koji je igrao ili bio u zapisniku službene utakmice od 1. lipnja 2017., a koji je rođen od 1. siječnja 1974. do 31. prosinca 1978. plus jedan igrač veterana koji je igrao ili bio u zapisniku službene utakmice od 1. lipnja 2017., a koji je rođen prije 31. prosinca 1973.

Ili u svakoj ekipi može biti najviše tri igrača veterana koji su igrali ili bili u zapisniku službene utakmice od 1. lipnja 2017., a koji su rođeni prije 31. prosinca 1973.

Tko se smatra igračem Prve lige odnosno Druge lige?

Igrač Prve lige (prvoligaški) je onaj igrač koji je posljednji put igrao ili bio u zapisniku jedne službene utakmice u sezonama počevši od sezone 2008./2009. do zaključno sezone 2015./16. Oni koji su posljednji put igrali ili bili u zapisniku prije početka sezone 2007./08., ne računaju se više kao prvoligaški igrači, tj. igrači Prve lige prilikom sastavljanja ekipe za nastup u Divljoj ligi 2018.

Igrač Prve 'B'/Druge lige je onaj igrač koji je posljednji put igrao ili bio u zapisniku jedne službene utakmice u sezonama počevši od sezone 2014./15. do zaključno 1. siječnja 2017. Oni koji su posljednji put igrali ili bili u zapisniku prije početka sezone 2014./15., ne računaju se više kao drugoligaški igrači, tj. igrači Prve 'B'/Druge lige prilikom sastavljanja ekipe za nastup u Divljoj ligi 2018.

Ukoliko je jedan igrač prvo nastupao u Prvoj ligi, a potom u Prvoj 'B'/Drugoj, računa se kao prvoligaški igrač ukoliko je igrao ili bio u zapisniku utakmice Prve lige u sezonama od 2008./2009. do sezone 2015./16. Naravno, sve ukoliko takav igrač danas nije aktivan veteran, koji je imao nastup od 1. lipnja 2017. U tom slučaju treba u obzir uzeti i pravila koja vrijede za igrače veterane.

Najčitanije (7 dana)

Policija upozorava: Četvero teško ozlijeđenih u jučerašnjim prometnim nesrećama
Knežević ulazi u Sabor i pojašnja za što će se zalagati


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja